Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 16/01/2018

Per saber-ne més

(CR) El secretari d’Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, afirma que en la situació política actual a Catalunya  “el que fa l’Església és animar les parts perquè continuïn parlant i escoltant-se”. Parolin fa aquestes declaracions en una entrevista que publica el setmanari Catalunya Cristiana coincidint el número 2.000 d’aquesta publicació vinculada a l’arquebisbat de Barcelona. És el primer posicionament públic de la Santa Seu sobre Catalunya després de les eleccions del 21D.

El secretari d’Estat assegura que “com és sabut, la Santa Seu, en estreta relació amb l’Episcopat, segueix amb atenció els esdeveniments a Catalunya, i en particular el futur de l’escenari que s’ha dibuixat després de les eleccions al Parlament autonòmic del 21 de desembre passat”.

En aquest escenari no manifesta cap valoració política dels resultats i remarca que “correspon a les parts involucrades analitzar aquesta situació de desencontre polític”. També demana  “una reflexió amb honestedat i sinceritat” a tots els actors polítics i socials. Parolin és el màxim representant de la diplomàcia de la Santa Seu i recull el primer pronunciament oficial del Vaticà sobre l’acceleració de la situació política a Catalunya dels darrer mesos. El cardenal Joan Josep Omella va publicar una carta dominical fa pocs dies demanat també que l’església treballi “per la cohesió social”.

En la mateixa entrevista que surt en el número 2.000 d’aquest cap de setmana, Parolin aborda altres qüestions com la tasca diplomàtica de la Santa Seu, la crisi de Veneçuela o de Jerusalem; la reforma de la Cúria i altres reptes de l’Església.

El papa amb "Catalunya Cristiana"

El número 2.000 de Catalunya Cristiana també pública una felicitació del papa Francesc a aquesta iniciativa editorial: “Amb motiu de la publicació número dos mil del setmanari Catalunya Cristiana, desitjo fer arribar al seu equip editorial, als treballadors i als seus lectors la meva felicitació més cordial”. Francesc ha fet arribar aquest missatge, que es pot llegir íntegre a la portada del número 2.000,  a través del cardenal Omella.

El papa Francesc encoratja Catalunya Cristiana a continuar "treballant amb esperit de comunió eclesial i la il·lusió de contribuir cada vegada més a la difusió de l’alegria de l’Evangeli, única missió de l’Església". El número 2.000 compta amb un tiratge extraordinari de 40.000 exemplars i té com a lema «2.000 setmanes amb tu».

El 21 de gener, festa de Sant Fructuós i els seus diaques, Catalunya Cristiana arriba a la fita històrica del número 2.000 del setmanari fundat, l’any 1979, per mossèn Joan E. Jarque i mossèn Francesc Malgosa. De fet, és l’únic setmanari religiós que es publica a Catalunya. "Un setmanari, a més, que va comptar amb la col·laboració des de primera hora de mossèn Joan Carrera, després bisbe", recorda l’actual director, mossèn Jaume Aymar.

Per celebrar l’efemèride, el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president del patronat de la Fundació Catalunya Cristiana, presidirà una missa a la catedral de Barcelona. Serà el diumenge 28 de gener a les 19 h. D’altra banda, segons explica Aymar, "la sortida del número 2.000 és també una ocasió per anar introduint millores en els continguts, el disseny i l’edició del setmanari".

"Creiem que el setmanari ha contribuït i contribueix a donar a conèixer la realitat de l’Església universal i les Esglésies locals que fan camí a Catalunya, a Andorra, les Balears i la resta d’Espanya, i a tots els indrets on hi ha missioners de parla catalana", manifesta Jaume Aymar. I prossegueix: "Divulguem la vida de parròquies, comunitats i moviments, amb una peculiar atenció a les situacions de vulnerabilitat i a les respostes que l’Església hi dona". Des de la seva fundació, Catalunya Cristiana ha comptat amb doble edició, en català i castellà. "Creiem que aquest esforç —afegeix Aymar— ha estat enriquidor per a totes dues llengües".

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.