Vés al contingut

notícies relacionades

Miquel Ramón, nou director del setmanari Catalunya Cristiana

(Església Barcelona) El patronat de la Fundació Catalunya Cristiana, que presideix l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha nomenat Miquel Ramón Fuentes com a nou director del setmanari Catalunya Cristiana, en substitució de Jaume Aymar Ragolta, que ho ha estat durant gairebé tretze anys (des del setembre del 2008).

Dues periodistes de Catalunya Religió reben el Premi Memorial Bisbe Carrera

(CR) Les periodistes Glòria Barrete i Laura Mor han rebut aquest divendres el Premi Memorial Bisbe Joan Carrera pel monogràfic Joves i Església publicat a Catalunya Religió el passat octubre. La sèrie d’articles ha estat reconeguda en l’apartat “Joventut, Fe i Discerniment Vocacional”, una de les tres modalitats del premi.

Vian: “Els mitjans de comunicació tradicionals són un antídot”

(Jordi Llisterri) La premsa en paper continua sent necessària i rellevant, també en el món catòlic. Així ho van defensar aquest dijous dues de les persones que pinten més en l’àmbit de la comunicació eclesial a Roma i a Madrid, el director de L’Osservatore Romano, Giovanni Maria Vian, i el secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo.

'Catalunya Cristiana' es renova

(Catalunya Cristiana) En el marc de les celebracions del número 2.000 i en l’esguard del 40è aniversari del naixement de la publicació (1979-2019), el setmanari Catalunya Cristiana es renova. A partir del número 2.012, que surt amb data 15 d’abril, tercer diumenge de Pasqua, el setmanari té format de revista. Entre els continguts, cal destacar l’entrevista a la periodista i activista a favor dels drets humans Helena Maleno.
CC

Parolin sobre Catalunya: “L’Església anima les parts perquè continuïn parlant i escoltant-se”

(CR) El secretari d’Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, afirma que en la situació política actual a Catalunya  “el que fa l’Església és animar les parts perquè continuïn parlant i escoltant-se”. Parolin fa aquestes declaracions en una entrevista que publica el setmanari Catalunya Cristiana coincidint el número 2.000 d’aquesta publicació vinculada a l’arquebisbat de Barcelona.

El setmanari de Catalunya Cristiana arriba al número 2000

(Catalunya Cristiana) El proper 21 de gener Catalunya Cristiana arriba a la fita històrica del número 2.000. Es tracta d’una de les efemèrides més rellevants en la història de gairebé quaranta anys d’aquest setmanari fundat, l’any 1979, per mossèn Joan E. Jarque i mossèn Francesc Malgosa. De fet, és l’únic setmanari religiós que es publica a Catalunya. «Un setmanari, a més, que va comptar amb la col·laboració des de primera hora de mossèn Joan Carrera, després bisbe», recorda l’actual director, Mn. Jaume Aymar.

Omella diu que se sent “cridat a ser constructor de ponts”

(Ràdio Estel) L'arquebisbe de Barcelona, Joan-Josep Omella, ha assegurat aquest dijous, en una entrevista a Ràdio Estel i al setmanari Catalunya Cristiana, que es considera compromès i “cridat a ser constructor de ponts” entre els diversos sectors de l'Església i de la societat.

Veure la fe