Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Parlament de Catalunya) El Parlament ha acollit aquesta setmana un acte en el marc de la celebració de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional, una iniciativa impulsada pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER), enguany amb el títol "Religions compromeses en la construcció de pau". El president, Roger Torrent, que ha inaugurat l'acte, ha defensat un diàleg interreligiós que parteixi del respecte i l'acceptació dels drets i les llibertats fonamentals. 

El president ha argumentat també que el diàleg entre creences és "fonamental per combatre la ignorància, que alimenta la por i permet atiar l'odi", ha remarcat que "mai no podrem renunciar als esforços del diàleg, perquè del diàleg se'n deriva la pau" i ha assegurat que el Parlament és el "lloc idoni per parlar de pau". Així mateix, ha demanat que es garanteixin i es defensin "la llibertat de creences, de conviccions religioses i filosòfiques, de pensament, d'expressió i de culte de tots els ciutadans".

D'altra banda, ha lamentat que enguany no s'hagi pogut fer al Palau de la Generalitat un altre acte en el marc de la setmana mundial, com era habitual, "a causa de la situació d'anormalitat que viu el país per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola".

En la sessió inaugural també hi han intervingut el president del GTER, Mohammed Halhoul; la comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l'Ajuntament de Barcelona, Lola López, i el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell. 

A continuació, Manuel Manonelles, professor associat de relacions internacionals de la Universitat Ramon Llull, ha pronunciat la conferència "Deu anys de la Declaració de Montserrat: religions i construcció de pau", i Antoni Matabosch, delegat per la Conferència Episcopal Tarraconense al GTER, ha llegit la ponència "Religious for Peace a Europa, experiències concretes en la construcció de pau", de Yolande Iliano, presidenta de Religious for Peace Europe, que no ha pogut assistir a l'acte.

A la sessió, que s'ha fet a l'auditori, hi eren presents, entre altres diputats, el secretari tercer, Joan García, i representants de religions participants en la trobada.

La Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional va ser instituïda per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 2010 i té per objectiu fomentar el diàleg interreligiós i l'entesa entre confessions.