Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La Pontifícia Acadèmia per la Vida ha anunciat aquest divendres quatre nous nomenaments a la institució, entre els quals hi ha la catalana Margarita Bofarull. Religiosa del Sagrat Cor i llicenciada en Medicina i Cirugia i en Teologia, és professora de Teologia Moral a la Facultat de Teologia de Catalunya, presidenta de l’Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull, professora de Teologia Moral a la Universitat Centreamericana José Simeón Cañas (El Salvador),  delegada de la pastoral de fe i cultura de l’Arquebisbat de Barcelona.

En la figura de Bofarull (Barcelona, 1961) la institució valora la síntesi entre teologia moral i bioètica. Es tracta d’un nomenament directe del papa Francesc en línia de dirigir l’Acadèmia per la Vida en la definició dels objectius “estratègics” de treball i estudi, inclosos a la Carta Humana Communitas del 2019.

“Em fa molta il·lusió, ho considero immerescut, però també em compromet més amb la vida, que agraeixo molt”, explica la religiosa Margarita Bofarull. Des del 2013 ja formava part dels “membres corresponents” de l’Acadèmia, que nomena el Consell Director; però ara, nomenada pel Papa, passa a ser un membre de ple dret d’aquest organisme vaticà.

A més de la religiosa catalana, també s’incorporen com a membres ordinaris el professor Paolo Benanti, antic acadèmic corresponsal i ara acadèmic ordinari, la professora Maria Chiara Carrozza, valorada per les habilitats en tecnologies i les seves implicacions en els camps ètic i sanitari; i el professor Walter Ricciardi, un reforç important per la propera assemblea sobre el tema de la salut pública amb una perspectiva global, el proper mes de setembre.

En l’anunci dels nomenaments, el president de l’Acadèmia, Vincenzo Paglia, i el bisbe canceller, Renzo Pegoraro, consideren ineludible la reflexió ètica davant del món en context de pandèmia, tant a nivell social com sanitari.