Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Margarita Bofarull rscj va ser l’encarregada, la nit del dissabte dia 5 de setembre, de pronunciar l’Homilia religiosa en el marc de la 24ª edició de la Fira del Llibre del Pirineu i del lliurament dels premis literaris “Homilies d’Organyà”, que es va celebrar al poble d’Organyà, en un gran envelat al costat de l’església de Santa Maria, amb mesures de prevenció a causa del Covid19, tal com recomanaven les autoritats sanitaries.

L’acte fou presidit per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives i l’alcalde de la Vila d’Organyà, Celestí Vilà, i comptà amb la presència del Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Lleida, Sr. Miquel Àngel Cullerés, el President del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, d’alguns diputats a la Diputació de Lleida i alcaldes, i d’altres personalitats polítiques i de l’àmbit social de la comarca i d’Andorra.

La lectura pública de l’Homilia laica, així anomenada, fou a càrrec enguany de l’autora osonenca Irene Solà, que va voler posar en relleu la importància de la paraula com a element creador, tot fent referència a la invocació i importància del poder de les paraules, de la paraula Déu o mal, en la nostra cultura.

Margarita Bofarull, que és metgessa i teòloga, experta en bioètica, va oferir un text homilètic en què va fer referència a la situació que viu la humanitat després de la declaració de la pandèmia del Covid19, assenyalant que tota la humanitat ha estat posada a prova malgrat que ja semblava que moltes coses estaven superades pel que fa a la salut. Va parlar de la compassió, recordant que tenir compassió vol dir patir amb l’altre. I va defensar una actitud de misericòrdia –millor que solidaritat- com a eina per a avançar en aquest moment de dificultats per a moltes persones:  Hem de viure la revolució de la misericòrdia. La vida és un bé comunitari. Ens hi va la vida de tots en la vida de cadascú. Podreu llegir el text complet de la seva homilia més avall.

La clausura anà a càrrec de l’Alcalde d’Organyà.

Aquest és l’acte més simbòlic de la Fira del Llibre, juntament amb el lliurament dels Premis Homilies, Al llarg de la celebració de la Fira, més de 30 autors hi van presentar les seves darreres novetats i 17 estands d’editorials, llibreries i artesans formen la Fira.

Margarita Bofarull (Barcelona, 1961), religiosa de la Societat del Sagrat Cor de Jesús, és la presidenta de l’Institut Borja de Bioètica. Fou provincial d’Espanya Nord de la Congregació des del 2005 al 2011 i vicepresidenta de CONFER Espanya i professora de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Universitat "José Simeón Cañas" (UCA) d’El Salvador.