Vés al contingut
Catalunya Religió

“Fer més comprensible i més acollidor el missatge de defensa de la vida"

Jordi Llisterri –CR Un nou nomenament a un organisme pontifici per a un català. Per a una catalana. Margarida Bofarull ha estat nomenada membre corresponent de la Pontifícia Acadèmia per a la Vida, un organisme pontifici creat per Joan Pau II dedicat a la recerca i la difusió de les ciències i el magisteri vinculat a la promoció de la vida humana. Margarida Bofarull és religiosa del Sagrat Cor i presidenta de l’Institut Borja de Bioètica, una fundació d’investigació i docència integrada a la Universitat Ramon Llull i centre pioner en aquesta matèria a Catalunya.

“És un reconeixement que et compromet més. I també és un reconeixement per a l’Església catalana i per a la vida religiosa”, explica Margarida Bofarull a CatalunyaReligió. “Com a professora de moral, i en la trajectòria com a metge sempre m’he sentit molt compromesa amb la defensa de la vida, molt vinculada també a tot el servei que faig a l’Hospital de Sant Joan de Déu”.

Una tasca que també ha fet com a docent de la Facultat de Teologia de Catalunya i a llatinoamèrica. “Sempre he fet un esforç per explicar-se. Primer em sento molt convidada al diàleg amb persones de diferents sensibilitats, crec que hem d’estar molt oberts. I després crec que a vegades ens ha fallat la pedagogia”. Per això diu sentir-se “molt compromesa en l’intent de fer més comprensible i més acollidor el missatge de l’Església en aquest temes”.

Bofarull s’incorporarà en la plenària d’aquest organisme que es farà a finals de febrer a Roma. A les tasques que ja realitzava, ara s’hi suma la de col·laborar com assessora amb el treball de l’Acadèmia per “estudiar i formar sobre els problemes de la biomedicina i de la promoció i la defensa de la vida, i divulgar els criteris morals que han d’acompanyar-ho”.

L’Acadèmia Pontificia per la Vida també està presidida per un català, Ignacio Carrasco de Paula. Aquest nomenament se suma al de dos professors de la Facultat de Teologia de Catalunya que des del 2011 són membres de pontificis consells: Xavier Morlans, de Nova Evangelització, i Francesc Torralba, de Cultura. També fa un any va ser nomenat president del Pontifici Institut Litúrgic de Roma el benedictí Jordi-Agustí Piqué. Un altre monjo de Montserrat, el pare Manuel Nin, és el rector del Pontifici Col·legi Grec de Roma. Josep Maria Cullell, Josep Miró i Ardèvol i Josep Maria Simón, són altres catalans que formen part d’organisme assessors de la Santa Seu.

Margarida Bofarull (Barcelona, 1961) és llicenciada en Medicina i Cirurgia i en Teologia. Va ser provincial d'Espanya Nord de la Societat de Sagrat Cor i fins aquest novembre era vicepresidenta de la Confer. Actualment és professora de Moral de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Universidad Centroamericana José Simeón Cañas (UCA) de El Salvador. També és presidenta del CEA de l’Hospital Matern-Infantil Sant Joan de Déu i membre de la Comissió General de Bioètica de l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.