Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Oscar Mateos, investigador i professor de la Universitat Ramon Llull (URL), ha estat designat delegat del rector per a l’impuls de l’Agenda 2030. Mateos tindrà la tasca de coordinar i mapejar totes les accions que s’estan duent a terme des de les diverses facultats que integren la URL. Actualment “ja s’estan fent moltes accions com organitzar jornades, participar en fòrums o aplicar enfocaments des de l’òptica del desenvolupament sostenible” assenyala Mateos. El nou delegat afirma que “la figura de coordinació ha de permetre generar sinèrgies respectant l’autonomia de les diferents facultats” en el compromís amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, on les universitats catalanes estan treballant amb molta rapidesa.

L’Agenda 2030 és un pla d’acció de l’ONU que planteja 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible en àmbits com l’erradicació de la pobresa, la igualtat de gènere o l’ecologia entre d’altres. Per a Mateos es tracta d’una “agenda que contempla força qüestions però ens trobem en un context amb moltes urgències que requereix de mesures ràpides, cal anar més enllà”.

El compromís de la institució universitària vol contribuir a “la implicació dels diferents actors a nivell global, ja que és l’única forma d’implementar l’Agenda” afirma Mateos, per a qui “calen mesures de molta profunditat per abordar els grans reptes globals”.

Oscar Mateos és doctor en Relacions Internacionals i investigador principal del grup de recerca GLOBALCODES (Globalització, conflictes, desenvolupament i seguretat) de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la URL. També és membre de l’equip de Cristianisme i Justícia, del qual n’és responsable de l’àrea social des de 2009.