Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 11/07/2022

(Abadia de Montserrat) El segon concert del Festival Internacional Orgue de Montserrat 2022 (FIOM 2022) se celebrarà a la Basílica de Santa Maria de Montserrat el dissabte 16 de juliol, a les 21 hores, i porta per títol: “Organo Pleno”. El protagonitzarà el mestre Roberto Fresco, un dels organistes espanyols amb més projecció internacional. És l’organista titular de la catedral de l’Almudena de Madrid, un intèrpret amb una carrera internacional molt sòlida. El programa inclourà, principalment, obres de J. S. Bach, i també d’Eugène Gigout, Sigfried Karg-Elert i Francesc Civil. Aquest concert es podrà escoltar en directe, a través de Montserrat Ràdio, i veure, una setmana més tard, el diumenge 24 de juliol, a les 22.30 hores, per les TV de La Xarxa Audiovisual Local.

Roberto Fresco (Astorga, 1967) és l’organista titular de la Catedral de Santa Maria la Real de l’Almudena (Madrid) i professor d’orgue del Centro Superior de Enseñanza Musical Katarina Gurska de Madrid. Va iniciar la seva educació musical a Astorga i la va continuar al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. Entre els anys 1994 i 1996 estudia a l’Hochschule für Musik de Viena, amb Michael Radulescu, personalitat a la qual li deu bona part del seu pensament musical. Però va ser l’organista Montserrat Torrent qui ha exercit una veritable influència sobre ell en qüestions interpretatives i pedagògiques, especialment pel que fa a la música espanyola.

La seva carrera com a concertista i professor l’ha portat a actuar a Europa, Estats Units, Amèrica Llatina i les Filipines. Col·labora habitualment amb solistes i grups vocals i instrumentals, abordant repertoris que abasten sis segles de música per a orgue. També ha fet diversos treballs discogràfics que van de la música antiga a la del segle XX. Ha estat professor d’orgue i clavecí en diversos conservatoris de Madrid, Salamanca i Palència.

És fundador i director de l’Acadèmia d’Orgue “Fray Joseph de Echevarría” que se celebra en els orgues històrics de Tierra de Campos (Palència), i que té com a finalitat la promoció dels orgues antics espanyols i de tota la literatura que ha estat escrita per a ells. En aquest sentit, Roberto Fresco ocupa, des de 2014, la càtedra d’orgue dels Cursos Universitaris Internacionals de Música a Compostel·la.

El concert serà dissabte 16 de juliol, a les 21 hores a la Basílica de Santa Maria, amb entrada lliure (cal fer reserva prèvia de localitat a https://abadiamontserrat.cat/FIOM)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.