Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest dimecres s’ha inaugurat a Manresa la botiga Mode re- de Càritas. L’estrena de l’establiment, ple per l’ocasió, ha estat introduïda per el bisbe de Vic, Romà Casanova, i l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent.

Aquesta iniciativa compta ja amb 80 comerços a tot l’Estat i aposta per transformar la gestió de roba usada, tradicionalment recollida per les Càritas, en un model d’economia solidària i sostenible, basada en criteris ètics i capaç de generar ocupació d’inserció per a persones en situació d’exclusió social.

Moda re- Manresa és fruit de la col·laboració entre Càritas Diocesana de Vic i la Fundació Formació i Treball. Les botigues Moda re- tenen dos objectius: el primer és amb una finalitat ambiental, segons apunta Càritas promovent “el foment del consum de productes recuperats, reutilitzats, reciclats per disminuir el consum de matèries primeres i la contaminació associada a un model de consum de roba de temporada”.

La dimensió social és indissociable de Càritas, per això l’entitat aposta també per superar l’assistencialisme afegint Moda re- “al conjunt de projectes en els que Càritas treballa en l’àmbit sociolaboral i de l’economia solidària en el conjunt de la diòcesi”. A la capital bagenca aquesta obertura suposarà la contractació de dues persones, a mitja jornada i jornada completa. Aquest fet ha representat la creació d’una empresa d’inserció per part de l’entitat social d’Església.

L’establiment està situat a la Carretera de Vic, 25, sota el local del Casal de l’Església.