Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) En clau d’oportunitat. Així veuen els claretians més joves la futura nova província que agruparà Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia. Serà efectiva a partir de l’1 de gener del 2020 i rebrà el nom de Província de Sant Pau. La darrera trobada sectorial d’aquest nou projecte va aplegar 35 participants a la Casa d’Espiritualitat de les Religioses Maria Immaculada a Barcelona.

“Anem amb l'esperança d'aquesta nova província; dins de les oportunitats que tenim, a veure si podríem fer alguna cosa perquè arribi el missatge de Déu segons el carisma del pare Claret”, explica Benjitu Bareto, de la Província de Catalunya. Aquest vídeo també recull el testimoni de Raymond Adormeo, de la Delegació de França; Massimo Proscia, de la Delegació d’Itàlia; i Juan Martín Askaiturrieta, de la Província d’Euskal Herria. Com a reptes de la nova província apunten la diversitat de contextos, culturals, socials i lingüístics. Com a oportunitats, la força de treballar plegats i de compartir projectes pastorals educatius, socials i comunicatius.

El contingut de la trobada es va estructurar en tres sessions: la primera sobre el Projecte Provincial de Vida i Missió; la segona sobre Missió Compartida; i la tercera sobre Vida Comunitària. Els participants van reflexionar els documents amb un temps de treball personal, en grups i també amb posades en comú.

L’equip coordinador del procés de preparació de la nova província –format pels superiors majors Ricard Costa-Jussà de Catalunya, Franco Incampo, d’Itàlia, Mateo Larrauri d’Euskal Herria, Pierre Zanga, de França i per Manuel Tamargo com a delegat del govern general– va convocar la trobada amb l’objectiu també de “trobar-se, conèixer-se i prendre consciència” de qui són els claretians menors de 65 anys del nou organisme.

La trobada, celebrada del 27 al 28 de desembre, ha servit per compartir i dialogar sobre les bases de la nova agrupació territorial. Però sobretot per conèixer més a fons els camps d’acció i el tarannà de cada província actual.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.