Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Reflexió del Papa Francesc durant el Regina Coeli. Dilluns de Pasqua 21 d'abril de 2014

El dilluns de Pasqua –ha dit el Papa Francesc– és el dia en el qual s’allarga la joia de la Resurrecció de Crist:

“Estimats germans i germanes, bona Pasqua! Cristòs anèsti! –Alethòs anèsti!, Crist ha ressuscitat!– Veritamblement ha ressuscitat! Es troba enmig de nosaltres, aquí, a la plaça!”.

“Aquesta setmana –ha afegit el Sant Pare– podem continuar a intercanviar-nos el desig pasqual, com si fos un únic dia”. En els relats evangèlics de la Resurrecció –ha explicat- el sentiment dominant “és la joia plena de sorpresa”:

“Deixem que aquesta experiència, gravada en l’Evangeli, s’imprimeixi també en els nostres cors i es reflecteixi en la nostra vida. Deixem que la sorpresa joiosa del Diumenge de Pasqua s’irradiï en els pensaments,en les mirades, en les actituds, en els gestos i en les paraules…".

Però això –ha observat el Papa– no és un artifici, “no és maquillatge”:
“Ve de dins, d’un cor immers en la font d’aquesta joia, com el de Maria Magdalena, que plorava per la pèrdua del seu Senyor i no podia creure que el veia davant seu ressuscitat”.

Qui fa aquesta experiència –ha afirmat el Sant Pare– es converteix en testimoni de la Resurrecció:

"…Perquè en un cert sentit ha ressuscitat ell mateix, ha ressuscitat ella mateixa. Aleshores és capaç de portar un ‘raig’ de la llum del Ressuscitat en les diverses situacions: a les que són felices, les fa més belles i les preserva de l’egoisme; a les que són doloroses, portant serenitat i esperança”.

En aquesta Setmana –ha afegit– farem bé de prendre el Llibre de l’Evangeli:

“I llegir els capítols que parlen de la Resurrecció de Jesús. Ens faria tant de bé! Agafar el Llibre, cercar els capítols i llegir això”.
El Papa ha exhortat finalment a pensar en l’alegria de Maria, la Mare de Jesús:

“En la mesura que el seu dolor ha estat íntim, fins a traspassar la seva ànima, així la seva joia ha estat íntima i profunda, i els deixebles podien fer-la seva”.

El cor de Maria –ha acabat dient el Papa Francesc– és “una font de pau”:

“Passat a través de l’experiència de mort i resurrecció del seu Fill, vistes, en la fe, com l’expressió suprema de l’amor de Déu, el cor de Maria s’ha convertit en una font de pau, de consol, d’esperança, de misericòrdia”.

Després del Regina Coeli, el Papa ha adreçat una cordial salutació a tots els pelegrins vinguts d’Itàlia i de diversos Països i ha encoratjat, una altra vegada, a llegir un dels capítols de l’Evangeli on es parla de la Resurrecció.

Traducció: Josep Ma Torrents –Catalunya Religió