Vés al contingut

notícies relacionades

bisbes-parlen-del-diumenge-laetare

Els bisbes parlen del diumenge 'Laetare'

GIEC | El proper diumenge 10 de març, l’Església celebra el IV diumenge de Quaresma, anomenat també Laetare, primera paraula del cant d’entrada en llatí, que en català s’ha traduït per ‘Alegreu-vos!’. Es tracta d’un dia de joia perquè la Pasqua ja és a prop i el camí quaresmal està arribant a la seva fi.

sepulcre-passio

Els bisbes parlen de la Pasqua de la Resurrecció

GIEC | Dijous Sant comença el Tridu Pasqual, el període comprès des de la tarda del Dijous Sant fins a la matinada del Diumenge de Pasqua, en el qual l’Església celebra els tres grans misteris de la redempció: la passió, la mort i la resurrecció de Jesucrist.

rams-vegetals-setmana-santa

Quins simbolismes amaguen els vegetals de Setmana Santa?

JOSEP GORDI –CR | Entrats ja a la Setmana Santa, ens trobem en un dels moments més importants del calendari litúrgic catòlic. En aquests dies sants, podem observar com el món vegetal que sempre ens acompanya, és ben present a les celebracions tant físicament com simbòlicament. Les palmes, les oliveres o el llorer són exemples de vegetals que es fan molt presents durant aquesta setmana. Però, quin simbolisme amaguen aquests elements naturals?

paqua-maristes-1.

Com viuen els Maristes la Pasqua?

MARISTES | El monestir de les Avellanes, la Farga de Queralbs o Llinars del Vallès. Són els punts claus del mapa on els germans maristes celebren durant aquests dies la Pasqua. "Si sumem, també, les trobades dels moviments maristes hi tenim una Festa Major Pasqual immensa", assegura Francesc Balcells, educador de Maristes Montserrat de Lleida. Tot plegat, per a ells, serveix per "viure amb esperança".

La Salle, Maristes i el bisbat d'Urgell s'uneixen per organitzar les propostes de la Pasqua

(Glòria Barrete -CR) Transformar l'assistència en participació organitzativa. Passar del 'vine a participar de la meva Pasqua' al 'vine i fem-la junts'. Aquest és un dels objectius que s'han plantejat tres institucions religioses –La Salle Catalunya, Maristes i el bisbat d'Urgell– per unir esforços i organitzar conjuntament algunes línies de Pasqua.

Veure la fe