Vés al contingut

(Jordi Llisterri – CR) Improvitzant a partir dels papers que més o menys va llegint el nou papa Francesc en les seves primeres intervencions, aquest dissabte al matí ha llançat un nou missatge. “Com voldria una Església pobra i per als pobres”, ha dit als 6.000 periodistes de mitjans de tot el món que ha reunit aquest matí a l’Aula Pau VI per agrair-los la seva cobertura del conclave.

Durant el discurs ha volgut explicar l’origen de l’elecció de Francesc com a nom de papa. Quan al conclave es començava a veure clarament la seva elecció -“Quan la cosa es feia perillosa”-, el cardenal brasiler Hummes, que el tenia al costat, li va dir “no t’oblidis dels pobres”, mentre l’abraçava.

Bergoglio ha dit que en aquell moment “vaig pensar en Francesc d'Assís immediatament. I vaig pensar en les guerres mentre seguia l'escrutini. Francesc, l’home de Pau, del pobresa, del qui creu en la creació...". Després ha fet broma dient que alguns li van proposar Climent XV, contra Climent XIV que va dissoldre la Companyia de Jesús.

Un altre moment molt significatiu ha estat al final de l’audiència, després de saludar alguns representants de la premsa acreditada. En el moment d’impartir la benedecció apostòlica, ha dit en castellà que “molts de vostès no pertanyen a l'Església catòlica, altres no són no són creients”. Per això “de cor els impartiré una benedicció en silenci , respectant la consciència de cadascú però sabent que cadascú de vostès es fill de Déu. Que Déu els beneeixi”. Dit això, sense fer el ritual de benedicció, s’ha retirat enmig d’un auditori aplaudint de peu.

En el mateix discurs ha buscat la proximitat entre el treball periodístic i la missió de la l’Església que han de compartir "una gran atenció a la veritat, a la bondat i a la bellesa". També, remarcant el protagonisme “del Poble de Déu, el Sant Poble de Déu”, ha afirmat que l’Església s’ha d’explicar tenint en compte que "Crist és el centre, no el Papa, no el successor de Pere", i ha citat també les paraules en la mateixa línia de Benet XVI.

Tot això, sense haver pronunciat encara l'homília del seu inici de pontificat que farà el proper dimarts, on habitualment es presenten els accents que el nou papa vol donar en el seu mandat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.