Vés al contingut

notícies relacionades

Francesc vol la "comunió plena" amb els ortodoxos

(Antoni Matabosch) La visita del papa Francesc a Turquia ha generat una gran noticia: la seva ferma voluntat d’arribar a una "comunió plena" entre l’església catòlica i la ortodoxa. No es tracta pas d’una OPA, absorció o submissió, sinó d’una fusió entre iguals.

Francesc parla d’una “porta oberta” al celibat opcional dels capellans

Les respostes del papa Francesc durant la roda de premsa a l’avió (CR) “El celibat dels sacerdots no és un dogma de fe, és una regla de vida. En no ser un dogma de fe, la porta és oberta”. Així ho ha dit el papa Francesc de tornada de Terra Santa. Un “do” per aprecia però que com passa ja a les Esglésies catòliques orientals podria ser opcional per accedir al sacerdoci. Amb aquestes paraules Francesc obre un nou tema en la seva agenda reformista.

Francesc posa el papat al servei de l’ecumenisme en la trobada al Sant Sepulcre

(CR) Rellevant trobada entre el papa Francesc i el patriarca ecumènic de Constantinoble, Bartomeu I. A la basílica del Sant Sepulcre de Jerusalem han recordat amb una pregària conjunta la històrica trobada de fa 50 anys entre els seus antecessors, Pau VI i Atenàgoras. Els dos han expressat clarament la voluntat de caminar cap a la unitat dels cristians.

Francesc porta el coratge de la pau a Terra Santa

(CR) “Per al bé de tots, ja ha arribat l’hora d’acabar amb aquesta situació cada vegada més inacceptable”. És un dels missatges del papa Francesc a l’arribada Betlem, una demanda de pau que ha marcat la primera part del viatge a Terra Santa en terres jordanes i palestines. Paraules del papa per demanar que tothom s’impliqui amb el “coratge de la pau” i la “creativitat al servei del bé”.

El Nadal del papa Francesc: “No tingueu mai por de la tendresa”

(CR) Una nova entrevista al papa Francesc. En aquest cas en el diari italià La Stampa que va publicar aquest diumenge. És una entrevista concedida a Andrea Tornielli centrada en la celebració del Nadal i on es descobreix la sensibilitat del papa Francesc en temes com el sofriment dels infants. També hi apareixen aspectes més vinculats a l’actualitat eclesial.

Veure la fe