Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El superior general dels Germans Maristes, Emili Turú, fa una primera valoració de l’exhortació apostòlica Evangelii Gaudium del papa Francesc. Turú va ser un dels cinc catalans que va participar el Sínode del 2012 sobre la nova evangelització que és el punt de partida del document.

(Emili Turú) Trobo que Evangelii Gaudium és veritablement una exhortació que no deixa indiferent: fa pensar, interpel·la i alhora engresca. A mesura que anava llegint el text sentia com una mena d’energia i entusiasme que anava creixent en mi, i que m’animava a prendre’m seriosament les invitacions que s’hi fan.

Em sembla bastant evident que el Papa no ha fet un refregit del que va sortir del Sínode, sinó que n’ha fet la seva pròpia lectura, amb subratllats molt personals, que ja ens resulten familiars. I, com ell mateix diu, “té un sentit programàtic i conseqüències importants”. Queda claríssim que, a l’Església, el statu quo no és una opció: la renovació eclesial és “inajornable”, i convida tothom –començant per ell mateix- a una profunda conversió pastoral i missionera.

Com sempre, va a l’essencial. Vol una Església centrada en Jesús i en el seu evangeli, i que no es mira el propi melic, sinó que surt en missió.

Finalment, crec que al llarg de tota l’exhortació subratlla amb molta força els dos signes d’autenticitat de la nova evangelització de què parla el Missatge del Sínode: la contemplació i el rostre del pobre.

 

Emili Turú, superior general dels Germans Maristes.