Vés al contingut

notícies relacionades

Canvis al web de Catalunya Religió.

Canvis al web de Catalunya Religió

(CR) Els lectors habituals de Catalunya Religió haureu notat aquest dimecres alguns canvis en la presentació del nostre web. Són modificacions que externament es noten poc, però que han representat una remodelació total d’aquest espai. Hem modificat de dalt a baix el sistema que tenim per gestionar el web, allò que no es veu des de fora.

Mor Enriqueta Capdevila, renovadora de la pedagogia i la catequesi

(Laura Mor –CR) Aquesta matinada ha marxat una dona clau en la renovació de la pedagogia i la catequesi del nostre país. Després d'una vida orientada als més petits, Enriqueta Capdevila ha mort amb 84 anys. Moguda per una forta intuïció i vocació pedagògica, va dedicar molts esforços a produir material per a educar els infants, als qui reconeixia una dignitat inherent. Se'ls estimava i els volia fer créixer.

Les escoles de Lestonnac actualitzen model pastoral

(Laura Mor –CR) Els equips de les escoles de Lestonnac - Companyia de Maria parlen sovint “d'allargar la mà”. Aquest lema informal, en llenguatge civil, es traduiria com la dinàmica col·laborativa de qui compta amb els altres i els ajuda sempre que pot. Però en termes d'Església significa practicar l'Evangeli. En el marc del nou projecte de renovació pedagògica, anomenat Signa, aquesta orde femenina dedicada a l'educació vol apuntalar també els seus pilars pastorals.

L’equip rector de la Universitat Ramon Llull, renovat per quatre anys

(URL) El Patronat de la Universitat Ramon Llull Fundació, presidit per Joan Josep Brugera Clavero, es va reunir ahir al vespre per renovar els membres de l’equip rector d’aquesta Universitat per un nou període de quatre anys. Josep Maria Garrell, que va ser reelegit rector de la URL el passat mes de juny d’acord amb els Es

"Amb el Vaticà II no hi ha marxa enrere"

(CR) Quan la vedruna Maria Dolors Bosch dóna el seu testimoni sobre el Concili, es nota la vocació educativa de les germanes d'aquesta congregació fundada per Sant Joaquima Vedruna. Bosch explica en l'espai de Memòria del Vaticà II el que va suposar la recepció del Vaticà per la seva generació.

El IV Congrés Litúrgic de Montserrat també vol ser una aportació a l'Església universal

(Laura Mor –CR) La Facultat de Teologia i l'Abadia de Montserrat acolliran de dijous 16 a dissabte 18 el IV Congrés Litúrgic de Montserrat, coincidint amb el centenari del I Congrés de 1915. És la convocatòria conjunta del pare abat i dels bisbes catalans per subratllar la importància de la litúrgia a casa nostra i analitzar els principals desafiaments en la reforma d'aquest camp.

panoràmica

Veure la fe