Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

(OHSJD) Amb la formació com a objectiu principal, 40 coordinadors de voluntariat de Sant Joan de Déu celebraran a partir del dilluns dia 28 la seva XXIII Trobada Interprovincial a Barcelona. Durant tres dies, els voluntaris de tot l'Estat podran intercanviar experiències i veure els reptes conjunts de futur.

 

En la trobada intervindrà Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat, al costat de Pascual Piles, superior provincial de la Província d'Aragó, i de Víctor Martín, director de la Fundació Juan Ciudad i coordinador del Voluntariat SJD.

Les jornades serviran també per avaluar el quadrienni 2010-2013 de l'acció voluntària de l'Orde Hospitalari a Espanya, i per fer el seguiment del pla estratègic i el seu desplegament des de l'any 2012.

Un voluntariat que canalitza el compromís ciutadà

Aquesta trobada s'emmarca en el "Programa de Promoció del Voluntariat" de la Fundació Juan Ciudad, i se subvenciona, en part, amb la solidaritat dels ciutadans que marquen la casella de Fins Socials en la declaració de la renda.

Actualment l'Orde Hospitalari compta amb més de 2.600 persones voluntàries. Col·laboren en els 50 centres i hospitals de l'Ordre, donant suport als professionals i en diferents tasques d'acompanyament, escolta i atenció de persones majors, persones amb discapacitat, persones amb malaltia mental, integració social de persones en risc d'exclusió, persones amb drogodependència, cures pal·liatives i infància i família.

En cooperació internacional, uns setanta voluntaris de l'organització "Juan Ciudad ONGD" treballen per a centres hospitalaris d'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia.