Vés al contingut

notícies relacionades

Un premi als germans de Sant Joan de Déu

(Josep Miquel Bausset) El passat dimarts dia 9 es va fer públic el veredicte del Premi Convivència, que atorga la Fundació Broseta. En aquesta XXIII edició, el premi ha estat atorgat a l’Orde Hospitalari dels Germans de Sant Joan de Déu, presents al País Valencià des de fa més de 100 anys.

L'esperit dels germans de Sant Joan de Déu que han lluitat contra l'ebola

(Pascual Piles - El Bon Pastor) La pandèmia de l'ebola ha estat una gran sorpresa per a tots i no coneixem com es podrà eliminar. Són diversos els països de l’Àfrica afectats. El nombre de les persones difuntes gairebé arriben als 3.000 i els afectats molts més. Impossible poder afirmar una xifra precisa. Ambdues quantitats van en augment i per desgràcia no es veu la forma de poder frenar-les.

Pascual Piles: "Jo no vull trencar res, vull viure com un creient, però la realitat és la que és"

L’Orde de Sant Joan de Déu és coneguda entre nosaltres sobretot per la qualitat del seu hospital infantil, a Esplugues. Un hospital de referència, sobretot al Baix Llobregat.  Una mirada més acurada ens fa adonar que els germans de Sant Joan de Déu s’adrecen prioritàriament a una població que sovint viu l’exclusió, l’abandonament, la invisibilitat: malalts mentals, persones sense sostre, presos malalts, immigrants... És la “perifèria existencial” que diu el papa Francesc. I encara Sant Joan de Déu tracta temes de frontera com la recerca en l’àmbit de la salut i la bioètica.

Així vam viure la renúncia de Benet XVI

(CR) Aquest dimarts fa just un any que al migdia ens va sorprendre la renúncia de Benet XVI. Diverses personalitats eclesials de Catalunya van valorar aquesta decisió històrica com un acte de valentia, modernitat, i que obria una nova etapa en l’exercici del papat. I, sobretot, que posava de relleu la dimensió del servei que ha de tenir l'exercici de les responsabilitats dins l’Església.

panoràmica

Veure la fe