Vés al contingut

notícies relacionades

sant-joan-deu

Sant Joan de Déu fa de nexe europeu entre infants ucraïnesos i altres hospitals

ACN | L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona és la seu d'un hub europeu creat per donar resposta a ucraïnesos amb una malaltia minoritària durant els mesos que el país estigui marcat per la guerra. L'objectiu del projecte 'Rare Diseases Hub Ukraine' és posar en contacte pacients d'Ucraïna -la majoria infants-, tant si es troben al país com si n'han hagut de marxar, amb hospitals membres de les Xarxes Europees de Referència de malalties minoritàries perquè puguin rebre l'atenció especialitzada que necessiten.

Sant Joan de Déu, en campanya de vacunació contra la covid-19

(Sant Joan de Déu) Aquests dies s'ha posat en marxa la primera etapa de la campanya de vacunació contra la COVID-19 adreçada als i les professionals de la institució i, en alguns casos, residents i pacients de mitja i llarga durada i especialment vulnerables. Centres com Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris, el Parc Sanitari SJD, l'Hospital maternoinfantil, Althaia Manresa, l'Hospital SJD de Palma-Inca, l'Hospital SJD Zarag

Bon Nadal! Arriba la presència humana, feble, divina

(CR) “No és una qüestió menor com encarem aquest trasbals. Una cosa és certa. Hem descobert que som vulnerables, tots, i des de que venim al món. Necessitem dels altres i els altres, de tu i de mi. L’individualisme, el comportament egoista, de cercle tancat, queden desautoritzats”. És la reflexió que proposa la germana Carmelita de la Caritat Vedruna, Teresa Llach, a qui hem encarregat la felicitació de Nadal d’aquest any, especialment marcat per la pandèmia.

Sant Joan de Déu dobla els inscrits a la Magic Line

(Sant Joan de Déu) La Barcelona Magic Line, la caminada solidària de Sant Joan de Déu, és el principal esdeveniment solidari de Sant Joan de Déu a Barcelona, que enguany es farà el proper 1 de març. S’hi han inscrit 10.000 persones en 749 equips, que s’han plantejat un repte solidari agregat de més de 205.000 euros.

Nou postgrau sobre atenció espiritual en l'àmbit sanitari

(Sant Joan de Déu) L’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu Provincia d’Aragó-Sant Rafael, mitjançant el Campus Docent Sant Joan de Déu, impulsa el postgrau Humanització i atenció espiritual en societats plurals, que s’impartirà a partir de gener de 2015. Aquesta formació està acreditada per la Universitat de Barcelona, és de 30 crèdits ECTS i s'organitza en cinc mòduls, amb una durada d'un curs acadèmic.

Les diverses respostes de l’administració a la diversitat religiosa

(Jordi Llisterri –CR) No hi ha una única manera d’afrontar la diversitat religiosa des de la gestió pública. Les respostes van des del manteniment d’un model pensat per a una societat únicament catòlica, a la creació d’espais multireligiosos en serveis i centres públics, passant per la ignorància del fet religiós, i a obviar l’obligació de fer possible l’exercici d’un dret fonamental, el de la llibertat religiosa.

panoràmica

Veure la fe