Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) “La germanor entre els homes i la col·laboració per construir una societat més justa no són una utopia, sinó que són el resultat d'un esforç concertat de tots per al bé comú”. Aquesta és la crida que ha fet el papa Francesc als responsable polítics i socials en una trobada amb els dirigents brasilers en el Teatre Municipal de Rio de Janeiro.

Francesc els ha demanat una “humanització integral” i ha ofert “la cultura de la trobada i de la relació que és la manera cristiana de promoure el bé comú, l'alegria de viure (...) El cristianisme combina la transcendència i l'encarnació; revitalitza sempre el pensament i la vida davant la frustració i el desencís que envaeixen el cor i es propaguen pels carrers”.

També ha cridat a la “responsabilitat social” que passa per “una visió humanista de l'economia i una política que aconsegueixi cada vegada més i millor la participació de les persones, eviti l'elitisme i eradiqui la pobresa. Que a ningú li falti el necessari i que s'asseguri a tots dignitat, fraternitat i solidaritat : aquest és el camí a seguir”. I ha lamentat com “Els crits que clamen justícia continuen encara avui”.

“Diàleg, diàleg, diàleg”, tres vegades ha repetit amb contundència: “Entre la indiferència egoista i la protesta violenta, sempre hi ha una opció possible: el diàleg”. I fent-se ressò de les demandes que surten al carrer ha afirmat que “és impossible imaginar un futur per a la societat sense una incisiva contribució d'energies morals en una democràcia que no sigui immune de quedar tancada en la pura lògica de la representació dels interessos establerts”.

També ha situat com a “fonamental la contribució de les grans tradicions religioses” i com “la convivència pacífica entre les diferents religions es veu beneficiada per la laïcitat de l'Estat , que, sense assumir com a pròpia cap posició confessional, respecta i valora la presència del factor religiós en la societat, afavorint les seves expressions concretes”.