Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) La catedral de Tarragona, dins del seu pla de restauració que s'ha realitzat els darrers anys, estrena nou orgue. La benedicció del nou orgue es farà el proper dissabte 15 de juny a les 11.00 h amb un acte que comptarà amb intervencions musicals de Valentí Miserachs, president emèrit del Pontifici Institut de Música Sacra de Roma. L'endemà, diumenge 16 de juny, a les 18.00 h tindrà lloc el concert inaugural del nou orgue a càrrec del professor holandès Wim Diepenhorst

Amb l'arribada de les primeres peces del nou orgue a la Catedral, el 6 de maig de 2012, va començar el compte enrere per a l'estrena d'aquest instrument, que compta amb segles d'història i de tradició musical al servei de l'Església diocesana i de la societat.

L'acompanyament musical de la litúrgia amb l'orgue a la Catedral de Tarragona és una tradició molt antiga, la qual arriba fins l'actualitat. El Necrologi de la Seu recorda ja que el 15 de juliol de 1164 moria mossen Lluc, «magnus organista», un dels primers canonges.