Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Xavier Puigdollers. Director general d’Afers Religiosos. Generalitat de Catalunya) Després de la sorpresa inicial, el nou Sant Pare Francesc ha iniciat el seu pontificat amb uns trets esperançadors, que subratllen el seu estil personal senzill, auster i d’una sensibilitat especial pels pobres. També la manera com es va adreçar ahir al vespre als fidels apunten un desig de ser proper i de renovació. 

Per a mi és molt important l’elecció que ha fet del nom de Francesc, un detall molt significatiu. El respecte a la natura, la recerca de l’essència de la persona i de la creació a través d’un missatge evangèlic d’amor i de comprensió. Són detalls que cal remarcar perquè poden donar una idea del seu futur capteniment.

Sens dubte, el nou Sant Pare continuarà la línia de comprensió i diàleg amb Catalunya. I d’acord amb el seu tarannà afable i comprensió, estic convençut que enfortirà els ponts amb el nostre país que tan van conrear Benet XVI. Espero que mantingui aquesta sintonia amb Catalunya, amb el nostre desig de ser un poble viu i compromès amb la solidaritat i la justícia amb els oprimits. Ben segur que recollirà el pensament de Joan Pau II de reconeixement dels drets dels pobles a la seva llibertat.