Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Xavier Puigdollers, coincideix en que la “notícia sorprenent” de la renúncia de Benet “demostra una personalitat oberta, senzilla, d’un gran servei a l’Església i al món”. Una decisió que defineix com a “generosa i humil” perquè “el Sant Pare no vol ser un obstacle per a la gran feina que cal fer. Se li ha d’agrair aquesta predisposició i aquesta actitud”.

Del seu pontificat Puigdollers destaca a CatalunyaReligió.cat que “ha intentat posar ordre intern i alhora ha sabut oferir un missatge a la humanitat de pau i d’amor”. Això es mostra en “la voluntat d’afrontar problemes importants, com la situació econòmica, la informació interna i externa i la pederàstia. Davant les dificultats, que han estat moltes, no ha defallit”. I també amb el fet que “com a teòleg i pastor, ens ha deixat unes encícliques molt importants, amarades d’amor i de generositat”.

El director general d’Afers Religiosos també singularitza d’aquest pontificat “la sintonia existent entre la Santa Seu i Catalunya, que hem d’agrair en bona part a Benet XVI” i que es va expressar clarament en la dedicació de la basílica de la Sagrada Família. 

Tots els comentaris a la renúncia de Benet XVI, aquí.