Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social “la Caixa”) En el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social ”la Caixa” en l’àmbit estatal, aquesta primavera s’estan desenvolupant accions comunitàries a 17 barris de tot el país, iniciativa que promouen la Fundació Tot Raval i l’Ajuntament de Barcelona al barri del Raval.

El proper 23 d’abril, durant tot el dia es celebrarà una trobada entre tots els qui viuen o treballen al Raval, per mostrar-se i mostrar a la resta del municipi l’orgull de pertànyer a un barri que treballa cada dia per superar-se. Els protagonistes de l’activitat seran aquells ciutadans, associacions i professionals, tant públics com privats, que ja fa un any i mig que treballen junts en un projecte per promoure la convivència i el desenvolupament social.
Durant la diada de Sant Jordi, a la Rambla del Raval de Barcelona es durà a terme la trobada ‘El Raval aprèn del Raval’,en la qual es celebrarà una jornada d’intercanvi de coneixements i una variada oferta d’activitats per visibilitzar els molts sabers que hi ha al barri. Centres educatius, comerciants, veïnat, entitats i administracions s’uniran per mostrar i intercanviar experiències amb tot aquell que s’apropi a la Rambla del Raval a gaudir de la diada.
Amb el lema “Jo sóc”, que manifesta pertinença, identitat, compromís i responsabilitat, es fan trobades com la del Raval a 17 territoris de tot el país. «Tots són», perquè tots creuen en una societat plural més activa.
Qui passegi per la Rambla del Raval el 24 d’abril, a més de les roses i els llibres, productes tradicionals de la diada, tindrà la possibilitat de conèixer entitats del barri, participar en tallers oberts, assistir a espectacles i fer intercanvi de llibres, entre d’altres activitats. Els assistents podran gaudir també de tallers de creació literària i lectura de poesia, entre d’altres. A l’escenari, la música acompanyarà la fira amb actuacions de cultura popular i tradicional i una representació de la llegenda de Sant Jordi en català, àrab i urdu. Durant la jornada es presentarà un vídeo en el qual han participat alumnes, mestres i pares i mares de les escoles del barri, es realitzarà una activitat de dinamització de l’Àlbum de Cromos del Raval i es mostrarà la iniciativa ‘Raval, Territori Socialment Responsable’, entre d’altres activitats.
La jornada comunitària al Raval es va presentar dimecres en un acte amb regidora del Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona, Mercè Homs, i representants de les entitats que participen i promouen la iniciativa. Entre les desenes d’entitats adherides hi ha l’Associació Sòciocultural IBN Batuta, Arrels Fundació, el Casal dels Infants, la Fundació Salvador Gavina, Fundació Social del Raval, la Fundació Benallar, l’Associació Cintra, Servei Solidari, i la Fundació Escó.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.