Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

L’informe del 2009 de Càritas diocesana de Barcelona revela que en dos anys s’han doblat el nombre de demandes d’ajut i que un terç dels usuaris són persones que mai abans havien demanat ajuda a Càritas. A més, un 20% dels usuaris arriben a Càritas derivats des dels Serveis Socials públics.

Aquestes són algunes de les dades destacades pels responsables de l’entitat en la presentació de l’informe anual que s’ha fet aquest dimecres.

Jordi Roglà, director de l’entitat, ha destacat les persones que recorren a Càritas “no volen subsidis volen feina, feina i feina. Del que sigui”. L’habitatge també és un dels problemes prioritaris per a la població atesa per Càritas. Segons Roglá “aquesta és una doble crisi, una crisi econòmica i una crisi d’habitatge. Sabem que és legal, però ¿és moralment just que una família es pugui quedar sense pis perquè s’ha quedat sense feina i no pot fer front als venciments dels crèdits? o que es quedi al carrer perquè no pot pagar lloguer?”

El delegat episcopal de Càritas a Barcelona, Salvador Bacardit, ha demanat també “recuperar els autèntics valors del Nadal. Entre ells, l’amor fratern cap a les persones que estan patint amb tanta força les conseqüències de la crisi, però també cap a totes les persones del món que d’una manera o altra també senten els seus efectes”. Bacardit ha fet referència al missatge de la Campanya de Nadal de Càritas “Crisi, tu la notes, ells la pateixen” i ha demanat que el proper diumenge en que es farà la col·lecta de Càritas les comunitats cristianes i les parròquies “continuïn essent generoses i solidàries com fins ara”.