Vés al contingut
Catalunya Religió
nit-religions-tarragona-2021
Fotografia: Acte inaugural de la Nit de les Religions a Tarragona el 2021 | Ajuntament de Tarragona.

AUDIR Després de Barcelona i Tarragona, La Nit de les Religions serà una realitat a Sant Cugat del Vallès aquest dissabte. L'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) organitza la primera edició, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, i inclou una vintena d’activitats de vuit tradicions religioses o conviccionals presents a la ciutat que es duran a terme al llarg del dia.

L’acte inaugural tindrà lloc a les 12:00 h a l’Aula Magna del Conservatori Municipal i comptarà amb la participació de la periodista Mònica Terribas i l’antropòloga Lola López.

La jornada de dia, entre altres actes, oferirà un diàleg sobre viure la quotidianitat de l’islam, organitzat pel Centre Islàmic del Vallès. L'entitat Anitya, representant de la comunitat budista, farà l'activitat artística 'Presència i consciència en moviment: balla, canta, reflexiona!'. La comunitat budista de l’Interésser obrirà les portes a la sangha de Thich Nhat Hanh per fer exercicis espirituals. A la nit, l'entitat Nova Escola Catalana realitzarà 'Havdalà', la litúrgia jueva  i la Parròquia de Sant Pere d’Octavià (Reial Monestir de Sant Cugat) una pregària Taizé. 

El concert de clausura La música de les tres cultures es farà a les 23:00 h, també a l’Aula Magna del Conservatori Municipal i anirà a càrrec de Burruezo & Nur Camerata i Virginia Joëlle.

Nou tradicions religioses a la segona edició de Tarragona

Tarragona celebrarà la segona edició de La Nit de les Religions que tindrà lloc del dia 13 al 16 d’octubre de 2022 i inclourà més d’una vintena d’actes i activitats organitzades per entitats de diferents tradicions religioses presents a la ciutat. El budisme, el cristianisme catòlic, el cristianisme evangèlic, el cristianisme ortodox, la fe bahà’í, l’islam, el judaisme, el sikhisme i l’espiritualitat laica es donaran a conèixer als veïns i veïnes de la ciutat a través d’aquesta iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Tarragona i AUDIR.

L’acte inaugural es farà a la Casa Canals, el dijous 13 d’octubre a les 19:00 h, i comptarà amb els parlaments de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i de la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Yvonne Griley. La conferència inaugural anirà a càrrec de Joan Prat que parlarà de Les varietats de l’experiència religiosa des de l’antropologia acadèmica, i Albert Oliveres serà l’encarregat de l’apunt musical de l’acte.

El divendres 14 d'octubre, l'edició comptarà amb un espai de meditació cristiana al Monestir de les Carmelites Descalces. El Centre Cultural Islàmic Arrahmauna realitzarà una taula rodona sobre l'islam i les relacions veïnals. També l'Església Evangèlica Baptista de Tarragona projectarà el documental de Protestants: La història silenciada.

El dissabte 15, entre altres activitats; l'Associació Adalil, Cultura i Espiritualitat realitzarà un taller de meditació sufí i Versatilite trio oferirà un concert a l'Església de Tarragona. 

L'últim dia, el diumenge 16, conclourà amb una visita guiada per la Tarragona jueva i les presentacions per conèixer a les comunitats sikh i bahà’í, entre d'altres. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.