Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals - CR) La pastora Susan Woodcock, referència de l'Església Anglicana a Catalunya, va morir aquest dimecres, després de dos anys lluitant contra el càncer. Era la responsable des de 1999 de l'Església de Crist, la centenària congregació anglicana de Sabadell. Woodcock va ser la primera dona que va assumir una comunitat anglicana a Catalunya i a Espanya.

Nascuda al sud de Londres l'any 1949 en una família cristiana, Woodcock va arribar a Catalunya després d'una àmplia trajectòria en diferents països: en un hospital cristià a Isfahan (Iran), en la fundació d'una escola a Uganda, va exercir la pastoració en parròquies d'Oxford, i va treballar i amb estudiants internacionals a Londres. Durant 12 anys va ser administradora de l'església anglicana a Bolívia i entre 1981 i 1984 va ser adjunta a la parròquia anglicana de parla anglesa de Barcelona.

Woodcock va decidir dedicar la seva vida al Senyor quan era estudiant universitària a Oxford, on es va doctorar en matemàtiques. En aquell moment, "va adonar-se que o bé la fe cristiana no era veritat i alhesores no tenia sentit seguir anant a l'església, o que era veritat i llavors calia un compromís total amb el Senyor" i aquesta va ser la seva decisió, com recorda el Consell Evangèlic. Posteriorment, va decidir ampliar la seva formació en teologia i lingüística.

Defensava una església compromesa amb la societat i prova d'això, a Sabadell, són iniciatives socials que ha impulsat la seva comunitat. Per exemple, l'Església de Crist participa de forma activa en un 'Rebost Solidari' amb parròquies catòliques i esglésies evangèliques d'altres denominacions.

També es va implicar en l'ecumenisme, col·laborant activament amb el Grup Ecumènic de Sabadell; i en el diàleg entre denominacions protestants: va formar part del Consell Evangèlic de Catalunya i també d'un grup de treball entre pastors de les diferents comunitats de Sabadell.

El comiat de Woodcock va tenir lloc aquest dimecres. Segons ha informat a CatalunyaReligió.cat Daniel Sánchez Lladó, secretari de la junta parroquial de l'Església de Crist, després de l'estiu, probablement al setembre, tindrà lloc un culte d'acció de gràcies per la seva vida i ministeri.

L'Església de Crist forma part de l'Església Espanyola Reformada Episcopal (IERE) i en aquesta denominació, Woodcock va ocupar diferents responsabilitats, com la vicepresidència de la Comissió Permanent entre 2004 i 2011.

L'Església Espanyola Reformada Episcopal es va constituir el 1880 i segueix el model de l'Església anglicana, amb bisbes, preveres i diaques. Té règim episcopal i a Catalunya compta amb llocs de culte a Sabadell, Barcelona i Reus. A Sabadell té presència des de fa més de cent anys, i fins l'any 1939 l'obra anglicana tenia una escola, que va ser clausurada al final de la Guerra Civil, coincidint amb l'entrada de les tropes franquistes.