Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest dimarts al vespre va morir el biblista i professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya Jordi Sánchez Bosch mentre es trobava a València. Era un eminent biblista amb una extensa obra. La seva especialització en Sant Pau és reconeguda a nivell internacional i des de 1996 formava part de la Pontifícia Comissió Bíblica. Amb 77 anys mantenia una intensa activitat en congressos i conferència on era convidat i constants viatges i estades especialment a Roma i a Alemanya.

Jordi Sánchez Bosch va néixer a Barcelona el 1934 i era capellà des de 1957. Es va llicenciar en Teologia a Salamanca i va obtenir el doctorat en Sagrada Escriptura al Pontifici Institut Bíblic de Roma. A Catalunya, a més de la docència a la Facultat de Teologia de Catalunya va ser una gran impulsor de la difusió bíblica, especialment a través de l’Associació Bíblica de Catalunya. Va participar en diverses traduccions de la Bíblia en català i durant vint-i-cinc anys va col·laborat en dues comissions de les Societats Bíbliques Unides.

Algunes de les seves obres són Gloriarse, según San Pablo. Sentido v Teología de Kaukhaomai (1970); Libertad y Gracia en la Carta a los Romanos (1973) extret de la seva tesi; Nascut a temps. Una vida de Pau Apòstol (1992); Escritos paulinos (1998); i Maestro de los pueblos. Una teología de Pablo (2007), a més d'una llarga sèrie d'articles i col·laboracions en obres col·lectives, especialment en Revista Catalana de Teologia i en el Butlletí de l'Associació Bíblica de Catalunva.

Jordi Sanchez Bosch era membre d’una família nombrosa amb altres germans religiosos i sacerdots. El seu pare era el poeta Sebastià Sanchez Juan que pertanyia al cercle d’amistats del canonge Carles Cardó i dels grups eclesials que van contribuir a la represa cultural catalana després de la Guerra Civil. Al costat de l’erudició Bíblica, Jordi Sánchez Bosch també participava en el món digital a través del seu perfil de Facebook.

Aquest dijous 7 es farà el funeral a les 12’30 la Parròquia de la Sagrada Família de Barcelona.