Vés al contingut

notícies relacionades

Mor el capellà Josep Torné, estudiós dels pares del desert

(Laura Mor –CR) Fill del Priorat, vicari de les parròquies de Sant Roc i de la Mare de Déu dels Dolors i membre de la comunitat de Santa Maria de Togores, a la ciutat de Sabadell. Aquest divendres ha mort als 64 anys el capellà Josep Torné i Cubells. Autodidacta en Bíblia, Patrística i Teologia Medieval, va dedicar diverses publicacions a l’espiritualitat dels pares del desert.

Joan Torra: “La teologia és una oferta de sentit”

(Laura Mor –CR) Persona afable, bon comunicador, somriu. El nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Joan Torra, se sent, en primer lloc, capellà de parròquia. Malgrat dedicar-se a l’estudi, i ara també a la gestió, sempre ha procurat mantenir viva la connexió pastoral: “Ho necessito per mi, és una qüestió personal”, explica en aquesta entrevista.

Joan Torra, nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya

(Ateneu Universitari Sant Pacià) Joan Torra és el nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC). Substitueix en el càrrec a Joan Planellas, que el passat 4 de maig va ser nomenat arquebisbe metropolità de Tarragona. El cardenal Joan Josep Omella, Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) –on està integrada la FTC, juntament amb la Facultat de Filosofia de Catalunya i la Facultat Antoni Gaudí-, ha fet públic avui el nomenament.

Planellas: “Creiem en la unitat pastoral de les Esglésies amb seu a Catalunya”

(Jordi Llisterri-CR) Mossèn Joan Planellas, desconegut per a molts, s’ha presentat aquest dissabte al migdia a la seu del bisbat de Girona com a nou arquebisbe de Tarragona. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha anunciat ple de satisfacció el nomenament episcopal d’un capellà de la seva diòcesi. “Un goig pel bisbat i per tota província eclesiàstica”, amb capital a Tarragona i de la que en forma part Girona.

L’admiració per mossèn Joan Busquets

(Joan Planellas / Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya) El 13 de novembre ens assabentàvem del traspàs de mossèn Joan Busquets i Dalmau (1934-2018), després d’una llarga malaltia. Val a dir que mossèn Joan ha estat un dels millors mestres que els de la meva generació hem tingut al llarg dels nostres anys joves, així com també -més tard- de servei a l’Església.

Mor Joan Busquets, exdegà de la Facultat de Teologia de Catalunya

(Jordi Llisterri-CR) Ha mort un dels capellans de Girona amb més implicació en les institucions interdiocesanes de Catalunya. Joan Busquets ha mort aquest dimarts a la residència sacerdotal "Bisbe Sivilla" de Girona als 84 anys. El funeral tindrà lloc aquest dimecres 14 de novembre, a les 4 de la tarda, a l'església parroquial de santa Susanna del Mercadal de Girona.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe