Vés al contingut
Catalunya Religió
Sinode

Per saber-ne més

CR Aquest dimecres s’ha publicat una carta aprovada pels participants en l’assemblea del Sínode que s’acaba aquest cap de setmana. El text vol transmetre l’experiència dels més de 300 bisbes, religiosos i laics que han estat tres setmanes en la primera trobada sinodal que es tornarà a reunir el 2024.

“L'Església del nostre temps té el deure d'escoltar”. Així destaca la Carta de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes la importància de l'escolta activa i respectuosa de diversos col·lectius dins i fora de l'Església. Parla de la necessitat "d’escoltar tothom, començant pels més pobres." Això implica estar atent a les veus que sovint no tenen la oportunitat de ser escoltades, "aquells que no tenen dret a la paraula a la societat o que se senten exclosos, també de l'Església."

"l’Església ha d'estar atenta a aquells que no comparteixen la seva fe, però que busquen la veritat"

A més de les veus dels més desfavorits, s'insisteix en la importància d'escoltar "els laics, les dones i els homes, tots cridats a la santedat en virtut de la seva vocació baptismal." Aquesta inclusió subratlla que tothom, independentment de la seva posició o estat dins de l'Església. "Per progressar en el seu discerniment, l'Església necessita absolutament escoltar tothom, començant pels més pobres”, asseguren.

Finalment, el text subratlla que "l’Església ha d'estar atenta a aquells que no comparteixen la seva fe, però que busquen la veritat".

El text s’inicia amb un agraïment a l’experiència viscuda entre els membres de l’assemblea procedents de tot el món en la que “per primera vegada, homes i dones han estat convidats, en virtut del seu baptisme, a asseure's a la mateixa taula per formar part no només de les discussions, sinó també de les votacions d'aquesta Assemblea del Sínode dels Bisbes." Aquest cap de setmana el Sínode ha de votar i fer públiques les conclusions que es tornar a debatre a les esglésies locals.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.