Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L'auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna -URL acollirà aquest dijous la sessió inaugural del primer Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència. L'esdeveniment, que s'allargarà fins al divendres al migdia, comptarà amb més d'un centenar d'experts i acadèmics i un total de 24 sessions per tractar diferents temes en matèria de llibertat religiosa. El congrés el convoquen la Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència i la Direcció General d'Afers Religiosos (DGAR) i es podrà seguir de manera online. Per a participar-hi cal inscriure's prèviament.

Durant els dos dies, els participants compartiran experiències i debatran sobre la situació internacional i les tendències sobre la llibertat religiosa i de consciència. També hi haurà espai per compartir bones pràctiques locals o internacionals en gestió de diversitat i promoció de la llibertat. Un altre dels objectius de l'Observatori Blanquerna per aquesta trobada és analitzar els estàndards internacionals de valoració de l'exercici del dret a la llibertat religiosa i de consciència i de prevenció de les seves vulneracions.

Ho faran en diferents sessions programades en català, castellà, anglès i francès. Catalunya Religió també hi serà present parlant sobre 'La informació religiosa més enllà de la polèmica'. Una xerrada, el divendres 3 de juny, a càrrec de la periodista i directora del mitjà, Laura Mor. Alguns dels col·laboradors habituals de Catalunya Religió com Xavier Memba, Valentina Laferrara, Ruth Giordano i Maria Rosa Ocaña també protagonitzaran algunes d'aquestes sessions.

Són ponents que se sumen al més d'un centenar d'experts de tot el món que participaran en taules rodones per tractar temes com la pedagogia de l'acció, l'àmbit sanitari, la comunicació, la religió i la pandèmia, el gènere o les vulneracions de la llibertat religiosa en casos concrets. Des de representants de Sant Joan de Déu, la Fundació Migra Studium o les escoles FEDAC fins a ponents com Jumaa Alkaabi, de la Fundación for Islamic Culture and Religious Tolerance; Madeleine Enzlberger, de l'Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe; o François Mabille, de la Fédération Internationale des Universités Catholiques.

La jornada inaugural comptarà amb la participació de la directora de la Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència, Miriam Diez. També hi seran present el rector de la Universitat Ranmon Llull, Josep Maria Garrell; la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; i la directora general d'Afers Religiosos, Yvonne Griley.

En la taula rodona inicial hi participarà Aleksandra Djuric, de l'Institute for Balkan Studies of the Serbian Academy of Arts an Sciences; Peter Petkoff, de la Universitat d'Oxford; Marco Ventura, de la Universitat de Siena; i Cyril Hovorun, de la Stockholm School of Theology.

En l'acte de tancament es presentarà l'Escala de Llibertat Religiosa Blanquerna a l'Auditori. A més de Diez i Griley, hi intervindran el degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Josep Lluís Micó; i el secretari general de la Fundació Blanquerna, Enric Xicoy.

El Congrés també acollirà l'acte de lliurament dels premis al millor TFG, TFM i tesi doctorat en l'àmbit de la llibertat religiosa i de consciència. La convocatòria d'aquests premis finalitza el pròxim 15 de març.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.