Vés al contingut
Catalunya Religió

(Blanquerna -URL) La Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència ha obert la convocatòria de comunicacions pel I Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència. Les propostes es poden fer a través d'un formulari fins el dia 1 d'abril. La trobada, convocada per l'Observatori Blanquerna i la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, tindrà lloc a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna el 2 i 3 de juny.

La convocatòria està oberta a propostes que versin sobre el dret a la llibertat religiosa i de consciència. Concretament, poden estar vinculades a temes on es relacioni la llibertat religiosa amb l'àmbit laboral; l'àmbit educatiu, la pandèmia de la Covid-19; les xarxes socials; el discurs d'odi; les dones; els joves; o els mitjans de comunicació.

La jornada té per a objectiu presentar els resultats preliminars de l'informe elaborat sobre la situació catalana en matèria de diversitat religiosa. Hi haurà espai per compartir bones pràctiques locals o internacionals en gestió de diversitat i promoció de la llibertat. Un altre dels objectius de l'Observatori Blanquerna per aquesta trobada és analitzar els estàndards internacionals de valoració de l'exercici del dret a la llibertat religiosa i de consciència i de prevenció de les seves vulneracions. També es busca crear debats d'experts i responsables d'entitats internacionals sobre la situació internacional i les tendències de la llibertat religiosa.

L'acte comptarà amb la participació d'experts d'alt nivell internacional com el Senior Advisor on freedom of religion and belief a l'OSCE, Kishan Manocha; Aleksandra Djuric del Institute for Balkan Studies a Sèrbia; Peter Petkoff, de la Universitat d'Oxford; entre altres.

El Congrés també acollirà l'acte de lliurament dels premis al millor TFG, TFM i tesi doctorat en l'àmbit de la llibertat religiosa i de consciència. La convocatòria d'aquests premis finalitza el pròxim 15 de març.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.