Vés al contingut

notícies relacionades

esglesia-necesitada-acte-icab

1 de cada 3 països no respecta la llibertat religiosa

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | El pati de les columnes de l’ICAB ha acollit la presentació de l’Informe de Llibertat Religiosa de la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada. L'acte ha posat de manifest que la llibertat religiosa al món agonitza.

Nunci Blanquerna

El nunci reivindica el paper de l’Església en la promulgació i defensa dels Drets Humans

JORDI LLISTERRI –CR | El Nunci apostòlic de la Santa Seu a Espanya i Andorra, Bernardito Auza, ha estat aquest dimarts a Barcelona per parlar del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Ho ha fet a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Universitat Ramon Llull) convidat per l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura per clausurar la novena edició de la Blanquerna-Emerson Summit i coincidint amb els 75 anys de Blanquerna. En acabar l’acte, també ha parlat sobre el tema en unes declaracions a Catalunya Religió.

Human Rights

La llibertat religiosa, un dret a reconèixer, garantir i protegir

CARLES ARMENGOL /ACAT | Amb motiu dels 75 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, l'ACAT, l'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura, ha elaborat un monogràfic sobre els Drets Humans, amb diversos articles demanats a diferents persones rellevants de cada àmbit.

barcelona-oar-jornades

Barcelona fa balanç de les accions pel compliment del dret a la llibertat religiosa

OAR | Les jornades 'La llibertat religiosa en el marc de la interculturalitat' conviden a les comunitats, entitats religioses i persones de l'àmbit acadèmic o de l'administració pública a fer balanç de les accions dutes a terme en els darrers anys per al compliment del dret a la llibertat religiosa en el marc del pla Barcelona intercultural.

Més d'un centenar d'experts, al Congrés Internacional de Llibertat Religiosa

(CR) L'auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna -URL acollirà aquest dijous la sessió inaugural del primer Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència. L'esdeveniment, que s'allargarà fins al divendres al migdia, comptarà amb més d'un centenar d'experts i acadèmics i un total de 24 sessions per tractar diferents temes en matèria de llibertat religiosa.

“Hem de remoure els obstacles a la llibertat religiosa dels infants”

(Laura Mor –CR) La teoria de l’article 14 de la Convenció sobre els drets de l’infant de 1989 és clara. Però l’aplicació pràctica no sempre ho és tant i encara s’afronta amb diversitat de criteris. Què implica que els Estats respectin “el dret de l’infant a la llibertat de pensament, de consciència i de religió”? Quin és el rol dels pares a l’hora de garantir la llibertat religiosa dels seus fills i filles?

panoràmica

Veure la fe