Vés al contingut
Catalunya Religió
campobosco
Fotografia: Salesians.
Galeria d'imatges

Salesians | El Campobosco 2022 ha reunit 780 joves salesians a Barcelona per recordar el viatge de Don Bosco. Els joves, durant aquest pelegrinatge de deu dies que ha acabat aquest dilluns, a més de Barcelona, també han visitat Mornese i Turín, a Itàlia.

Els joves del Moviment Juvenil Salesià (MJS) han iniciat la trobada a Barcelona. Procedeixen de presències salesianes de les dues Inspectories dels Salesians a Espanya: Santiago el Mayor i Maria auxiliadora. En aquesta edició, per la nombrosa presència de joves que han decidit participar d’aquesta experiència organitzada per la Pastoral Juvenil Salesiana d'Espanya i Portugal, s’han format dos grans grups que han realitzat totes les activitats programades per cada dia, però per separat i en moments diferents.

A la ciutat comtal han estat acollits a Salesians Martí-Codolar i Salesians Horta, les dues cases barceloneses on s'han hostatjat durant dues nits.

Així, durant els dos dies els participants han fet la visita al Centre Juvenil i al Museu de Martí-Codolar, on han pogut amarar-se d’història salesiana. Han parlat de la visita especial que Don Bosco va fer a Barcelona entre abril i maig de 1886, just dos anys abans de morir, a més de rememorar la històrica fotografia del 3 de maig de 1886 amb Don Bosco assegut, envoltat dels nois orfes de l’Oratori de Sarrià.

El recorregut de la Barcelona salesiana ha portat als participants a les presències salesianes de Can Prats, on Sant Joan Bosco va tenir el somni missioner de la jove Congregació Salesiana. També han visitat la parròquia de Maria Auxiliadora de Salesians Sarrià, la propera Torre Gironella i el temple expiatori del Sagrat Cor de Jesús al Tibidabo en mans dels salesians. Els joves han pogut visitar la seva Cripta amb la capella de l’adoració perpètua al Santíssim Sagrament, l’Església o la part superior del temple, als peus de l’enorme imatge de 8 metres d’alçada de Jesús.

"Amb les nostres presències omplirem buits"

Les dues eucaristies a Barcelona han estat presidides pel provincial de la Inspectoria Santiago el Mayor (SSM), Fernando García. En les homilies ha destacat com Don Bosco "va saber veure les necessitats dels joves". “Avui veuria que hi ha molta soledat en el jovent; també un gran buit en sentir-se desorientats", hi ha afegit. Ha acabat al·ludint a les cases salesianes: “Amb les nostres presències omplirem buits, si hi ha joves que vulgueu ser evangelitzadors d’altres joves”.

Després del seu pas per Barcelona, els 780 joves han seguit el pelegrinatge per Mornese i Turín, on han tancat el Campobosco aquest dilluns. En l'acte final, els joves han estat enviats a les seves presències salesianes d'origen com a "testimonis del viscut" i essent "portadors d'una fe i alegria desbordant que prové d'una amistat refermada amb Jesús i els sants salesians", expliquen els organitzadors.

Apropar-se a Jesús a través de l'experiència del fundador salesià

El Campobosco és una peregrinació que fan els joves salesians cada 3 o 4 anys, organitzada per la pastoral juvenil salesiana d’Espanya i Portugal, en la qual els participants poden veure on va néixer el carisma salesià, la terra de sant Joan Bosco i la mare Mazarello. En la darrera edició, celebrada el 2018, es van reunir més de 600 joves d’arreu de la península a Torí i altres pobles d’una zona coneguda popularment com “la terra santa salesiana”. Allí es van apropar a Jesús i l’Evangeli a través d’una vivència espiritual lligada a la vida del fundador de la família salesiana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.