Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) “Tots els companys que han anat al Campobosco m’expliquen que els ha marcat un abans i un després”. L’Ivan Cabello, monitor del Centre Juvenil salesià de Terrassa, expressa amb aquestes paraules el seu anhel per anar al Campobosco 2022, que tindrà lloc del 30 de juliol al 8 d’agost.

Es tracta d’una peregrinació que fan els joves salesians cada 3-4 anys, organitzada per la pastoral juvenil salesiana d’Espanya i Portugal, en la qual els participants poden veure on va néixer el carisme salesià, la terra de sant Joan Bosco i la mare Mazarello. En la darrera edició, celebrada el 2018, es van reunir més de 600 joves d’arreu de la península a Torí i altres pobles d’una zona coneguda popularment com “la terra santa salesiana”. Allí es van apropar a Jesús i l’Evangeli a través d’una vivència espiritual lligada a la vida del fundador de la família salesiana.

Un punt d’inflexió

El que fa d’aquesta peregrinació una experiència única per als joves que hi participen són els moments de reflexió, que els permeten connectar amb Jesús. Això és precisament el que busca l’Ivan, que als seus 22 anys reconeix que espera que el Campobosco sigui un punt d’inflexió en la seva vida: “Espero connectar més amb Don Bosco, perquè estic en un moment vital on necessito fer una pausa i reflexionar. Vull estar més a prop de Jesús i del món cristià”.

Per a fer-ho, a més de les activitats destinades a conèixer i aprofundir en la vida de Don Bosco, els participants comptaran amb un gran nombre d’activitats pensades precisament per fer aquesta reflexió interior que reclama l’Ivan. “Hi haurà moments, que els monitors anomenem de temps interior, en què els joves es pregunten com es reflecteix l’obra de Don Bosco a la seva vida, i quin ressò té per a ells”, explica la Laura Baños, educadora del PES Martí-Codolar de Barcelona i coordinadora de Catalunya de l’equip de preparació del Campobosco.

Baños té clar que l’objectiu és que els joves “concretin en la seva vida l’estil salesià i l’estil cristià, i veure on va viure el fundador els pot ajudar”.

Perquè el treball sigui més fructífer, els joves es divideixen en grups, i cadascú fa el seu propi circuït i té el seu moment de trobada. Aquests grups, al mateix temps, els ajuden a conéixer altres companys de la família salesiana, que també fan de monitors als esplais: “El Campobosco és un moment important perquè vegin que formen part d’una comunitat molt gran a nivell espanyol i també mundial, que sentin que no estan sols. És un moment de trobada interior i pregària, però sobretot perquè se n’adonin que la seva seva tasca als esplais no és una cosa puntual, sinó que formen part d’una família”, expressa Baños.

Atreveix-te, confia i viu!

El lema de l’edició d’aquest any, que es va retardar a causa de la pandèmia, és ‘Atreveix-te, confia i viu!’. Aquesta frase posa l’èmfasi en l’experiència dels joves, com explica Baños: “El protagonisme juvenil era la clau de la tasca de Don Bosco, i en aquest sentit, els joves han d’atrevir-se a descobrir la seva vocació. Han de saber a què els crida Déu, i què volen a la seva vida a través de l’estil salesià”.

Aquest protagonisme juvenil que reclamava Don Bosco és més necessari que mai, ja que aquest fragment de la població és un dels que s’ha vist més afectat per la progressiva secularització. És per això que encara pren més importància la decisió de joves com l’Ivan, que esperen que el Campobosco els ajudi a connectar amb Déu i la família salesiana: “Tinc moltes ganes de conèixer altra gent que està fent el mateix que jo a l’esplai, és una gran motivació”.

Les inscripcions estan obertes fins el 23 de febrer, i es poden fer a la pàgina web oficial del Campobosco 2022.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.