Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La professora i presidenta de Cristianisme al Segle XXI, Mercè Izquierdo, ha estat distingida aquest any amb la Creu de Sant Jordi. Izquierdo és l'única personalitat de marcat compromís eclesial dins de la llista de distingits d'enguany que el Govern de la Generalitat ha fet públic aquest dimarts. El premi distingeix la seva trajectòria civil en l'àmbit de la docència.

El govern de la Generalitat ha reconegut Izquierdo pel seu "llarg recorregut professional com a científica i la seva trajectòria docent en els àmbits de l’ensenyament secundari, la universitat, la formació del professorat i la recerca pedagògica. També per la seva dedicació i la seva tasca ingent en la recerca sobre didàctica de les ciències, història de les ciències i aprenentatge del llenguatge científic, amb l’objectiu d’elaborar un marc teòric propi de l’ensenyament de les ciències a partir de la història i la filosofia en el que es coneix com a ciència escolar.

Mercè Izquierdo i Aymerich és llicenciada en Ciències (Química) per la Universitat de Barcelona (UB, 1963), doctora en Ciències (Química) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 1982); professora de química a secundària (1964) i a la UAB (1970) i de Didàctica de les Ciències i d’Història de la Química a la UAB des de 1987. Actualment és professora emèrita de la UAB, on ha estat catedràtica del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i de les Ciències Experimentals. La seva recerca s’ocupa prioritàriament de la fonamentació de l'ensenyament de les ciències, especialment de la química, a partir de la filosofia i de la història de les ciències. Es dedica especialment al llenguatge científic en els informes del treball experimental i en els llibres de Química.

Cercar respostes adients al temps acual

Cristianisme al Segle XXI és una associació cristiana oberta a tothom que es pregunta què vol dir ser cristià actualment. També cerca respostes adients al temps actual, sabent que "no podem viure impassibles en una societat que tolera el sofriment i la marginació de moltes persones", expliquen des de l'associació. 

Ho fan oferint formació per a professors, organitzant trobades de reflexió per a grups reduïts i fent difusió dels esdeveniments rellevants sobre aquesta temàtica.