Vés al contingut

notícies relacionades

Mercè Izquierdo, presidenta de Cristianisme al Segle XXI, Creu de Sant Jordi

(CR) La professora i presidenta de Cristianisme al Segle XXI, Mercè Izquierdo, ha estat distingida aquest any amb la Creu de Sant Jordi. Izquierdo és l'única personalitat de marcat compromís eclesial dins de la llista de distingits d'enguany que el Govern de la Generalitat ha fet públic aquest dimarts. El premi distingeix la seva trajectòria civil en l'àmbit de la docència.

Lucía Caram: “Que s’obrin les presons injustes”

(CR) La dominica Lucía Caram va ser l’escollida per agraïr en nom de tots els premiats la distinció de la Creu de Sant Jordi que es va lliurar aquest dilluns al Palau de la Música. Després de la intervenció de Roger Español, ferit l’1 d’Octubre, Caram va citar unes paraules de l’Evangeli per reclamar l’alliberament dels líders polítics empresonats: “Que s’obrin les presons injustes. Que s’alliberin els que estan sent oprimits.

Lucía Caram i Joan Viñas, Creu de Sant Jordi

(CR) La dominica Lucía Caram i el president de l’Acadèmia Mariana de Lleida, Joan Viñas, ha estat distingits aquest any amb la Creu de Sant Jordi. Són dos dels noms de persones amb un marcat compromís eclesial dins de la llista de personalitats distingides que el Govern de la Generalitat ha fet públic aquest dimarts.

Creu de Sant Jordi a Melgarejo, Ferrer i la Fundació Joan Maragall

(CR) El pedagog Xavier Melgarejo i el president de Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat Joaquim Ferrer han estat distingits aquest dimarts a títol pòstum amb la Creu de Sant Jordi. El Govern ha distingit també entre altres entitats a la Fundació Joan Maragall i a l'Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta

Viqui Molins i la Fundació Pere Tarrés, Creu de Sant Jordi

(CR) Un any més, entre les Creu de Sant Jordi que concedeix el govern de la Generalitat també es reconeixen institucions i personalitats de l'àmbit religiós. Aquest any destaquen la teresiana Maria Victòria Molins i la Fundació Pere Tarrés.

Creu de Sant Jordi pel Grup de Religions, les benedictines de Girona i mossèn Aragonès Rebollar

(CR) Un any més entre les Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya destaquen diverses institucions i persones vinculades al món confessional. En l’edició del 2015 han rebut aquest reconeixement el Grup de Treball Estable de Religions, que celebra els 10 anys; la comunitat benedictina del Sant Daniel de Girona, coincidint amb el mil·lenari de l’abadia; i mossèn Josep Maria Aragonès i Rebollar, capellà i biblista vinculat a l’activisme social i cultural del Penedès i protagonista del “cas Galinsoga”.

panoràmica

Veure la fe

monogràfics

MONOGRÀFIC