Vés al contingut

notícies relacionades

papa-creacio

El Papa demana “l'aplicació efectiva” de l'Acord de París pel canvi climàtic

Moviment Laudato Si' | El papa Francesc ha assegurat que la propera Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP27) representa "una oportunitat per impulsar una aplicació efectiva de l'Acord de París". Així ho deixa escrit en el missatge per al Temps de la Creació que ha presentat l'Oficina de Premsa del Vaticà aquesta setmana. 
combustibles

Organitzacions religioses anuncien una desinversió multimilionària en combustibles fòssils

Moviment Laudato Si' | Trenta-cinc organitzacions religioses de sis països diferents han anunciat la seva desinversió en empreses de combustibles fòssils. Entre les institucions participants hi ha organitzacions catòliques que sumen una desinversió de 500 milions de dòlars. Un anunci que ha fet el Moviment Laudato Si', el Consell Mundial d'Esglésies, Operation Noah, Green Anglicans i FreenFaith, entre altres organitzacions. 

Marxa gabrielista pel clima

(CR) Alumnes i professors de l’Escola Sant Gabriel de Barcelona han sortit al carrer per fer explícit el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. Aquest dijous a la tarda han organitzat una marxa conjunta coincidint amb la Setmana de la Ciència i la cimera de Glasgow, la COP26, que ha tingut lloc les darreres setmanes.

Papa Francesc: “Demano que la COP26 doni respostes efectives”

(CR) La Cimera de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic –COP26– s’ha iniciat a Glasgow aquest diumenge i s’allargarà fins al 12 de novembre. El papa Francesc ha aprofitat el final de l’Àngelus d’aquest diumenge per demanar “respostes efectives” que puguin oferir “una esperança concreta a les noves generacions”.

Moviment Laudato si’: una realitat consolidada que es renova

(CR/Vatican News) “Inspirar i mobilitzar la comunitat catòlica per cuidar la nostra casa comuna i aconseguir la justícia climàtica i ecològica”. Aquests són els objectius de la nova etapa que s’obre per al Moviment Catòlic Mundial pel Clima, que des d’aquesta setmana canvia el seu nom pel de Moviment Laudato si’.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC