Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) La Cimera de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic –COP26– s’ha iniciat a Glasgow aquest diumenge i s’allargarà fins al 12 de novembre. El papa Francesc ha aprofitat el final de l’Àngelus d’aquest diumenge per demanar “respostes efectives” que puguin oferir “una esperança concreta a les noves generacions”. Aquesta crida se suma a la participació de Francesc en el llibre electrònic Laudato si’ Reader. An Alliance of Care for Our Common House, publicat per la Lev amb motiu de la COP26 i que es podrà descarregar gratuïtament el 12 de novembre al web del Dicasteri pel Servei del Desenvolupament Humà Integral, promotor de la publicació.

Francesc ha recordat que la COP26 comptarà amb els líders mundials "debatent sobre la lluita contra aquests canvis", i ha aprofitat per demanar els fidels que visitin l'exposició fotogràfica 'Laudato Si', inaugurada el diumenge sota la columnata de la Plaça de Sant Pere i obra d'un jove fotògraf de Bangladesh, Asaf Ud Daula. Quaranta fotografies sobre natura i la seva relació amb l'entorn, els homes, dones i nens que l'habiten.

El llibre electrònic en què ha participat el papa Francesc recull reflexions de persones i comunitats de tot el món sobre els missatges de la Laudato Si', com a conclusió de l'Any Especial Laudato Si' que s'ha celebrat del 24 de maig del 2020 fins al 24 de maig de 2021.

En el seu escrit al llibre, Francesc presenta la Laudato Si' com una conseqüència emblemàtica del "nostre fracàs en la cura de la nostra casa comuna que s'ha vist recentment amplificat per l'emergència de la Covid-19. Francesc, però, no oblida que les crisis són també "finestres d'oportunitat", ocasions per "reconèixer i aprendre dels errors del passat". i sobretot un temps "per canviar de marxa, per canviar els mals hàbits a fi de ser capaços de somiar, co-crear i actuar junts per realitzar futurs justos i equitatius".

El llibre Laudato si' Reader. An Alliance of Care for Our Common House, estarà disponible en edició de paper a www.libreriaeditricevaticana.va.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.