Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes) Aquest 10 de febrer de 2020 l’Institut dels Germans Maristes i l’Associació Mans Petites han signat un acord per a la constitució de la Comissió d’Acollida a les Víctimes d'abusos sexuals de casos prescrits.

Aquesta Comissió té per objectiu avaluar la plausibilitat dels fets denunciats i les seqüeles que presentin les persones que s'hi acullin; avaluar el dany psicològic en el passat i les seqüeles posteriors o actuals que s'hagin derivat dels fets i establir, si de cas, una indemnització en compensació per aquestes seqüeles.

La voluntat dels Maristes ha estat sempre, des del primer moment, acollir les víctimes, escoltar-les i no desentendre'ns. De fet, ja al 2016 es va posar en marxa una comissió d'atenció a les víctimes de casos prescrits i aquesta comissió actual és una via perquè les persones que han acudit a nosaltres a través d'un col·lectiu determinat es puguin expressar i se sentin acollides.

L'acord entre les dues parts, signat davant un notari, preveu la confidencialitat dels treballs i de la tasca de la comissió, que demana poder treballar amb tranquil·litat i lluny de la pressió mediàtica. Hi ha el compromís que, un cop acabada la tasca que tenen encomanada, es faran públics els resultats de la seva feina.