Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) El periodista especialitzat en política internacional, Lluís Foix i Carnicé, ha impartit la formació del clergat diocesà a la sala d’actes del Centre Tarraconense El Seminari.

Lluís Foix (Rocafort de Vallbona, 1943), el qual va ser sotsdirector de La Vanguardia i corresponsal d’aquest diari a Londres i Washington DC, ha compartit una reflexió, aquest dilluns, sobre la comunicació avui dia, amb les seves possibilitats i perills, a partir de la seva dilatada experiència professional i la contribució d’autors de diferents èpoques.

Foix ha constatat la influència que avui dia tenen les xarxes socials tant en la producció com en el consum de la informació. “La informació ha passat de ser vertical a ser horitzontal, ja no hi ha prescriptors i la informació es crea al marge de les jerarquies”, ha dit. A més, “el periodisme és company de viatge dels silencis i de les mitges veritats, d’interessos personals i col·lectius, i de prejudicis. La informació en estat pur no existeix”, ha expressat. El ponent també ha alertat de la crisi de veritat i de versemblança que hi ha avui dia com a conseqüència, en part, d’aquesta nova situació comunicativa. En aquest sentit, Foix ha apuntat alguns dels perills existents com són la manca de llibertat personal i pèrdua d’intimitat, i l’augment dels populismes que “no conviden a pensar” i “perden el respecte dels qui pensen diferent”.

En la seva intervenció Lluís Foix ha manifestat que “perquè una societat prosperi cal que tingui criteris propis” i ha destacat la importància de què els cristians siguin presents en el debat públic. Finalment, ha incidit en la necessitat del “discerniment en la tasca informativa” perquè “tots som responsables de la informació que donem”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.