Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri CR) Llorenç Puig serà el nou responsable dels jesuïtes a Catalunya. Aquest dissabte culmina el procés de creació de la nova província que agrupa tots els jesuïtes a Espanya amb una celebració a Madrid presidida pel superior general, Adolfo Nicolás.

Aquesta reestructuració comporta també la creació de dues plataformes territorials dins de la nova província, la plataforma de Catalunya i la del País Basc. En els dos casos el superior general ha nomenat un delegat. En el cas de Catalunya, Puig serà el responsable de les obres de la Companyia de Jesús en aquest territori i l’interlocutor institucional.

L’actual director de Cristianisme i Justícia explica en aquesta entrevista a CatalunyaReligió l’objectiu del procés d’integració de les diverses províncies dels jesuïtes i com continuaran treballant amb un perfil propi a Catalunya. I, sobretot, com volen continuar oferint, més enllà de les obres, una espiritualitat ignasiana: “És el tresor que nosaltres aportem; una espiritualitat que mobilitza”.

Llorenç Puig (Barcelona, 1966) és doctor en Física i professor a l’Institut de Teologia Fonamental. A més de la direcció de Cristianisme i Justícia, col·labora en la pastoral universitària i forma part de l'associació d’EnxarTxad. També investiga en el camp de les relacions entre ecologia i religió, fe i ciència.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.