Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) La Catedral de Lleida ha acollit aquest diumenge una eucaristia funeral en sufragi de les persones mortes a causa de la covid-19 a la diòcesi. El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha presidit la cerimònia en la qual ha participat el Petit Cor de la Catedral de Lleida i l'Orfeó Lleidatà. Hi ha hagut un record als difunts i als malalts en aquesta pandèmia. Precisament, la primera lectura l’ha proclamat la vídua d'una víctima de la covid i la segona ha anat a càrrec d'una metgessa d'un CAP de Lleida ciutat.

Giménez, a l'homilia, ha destacat que “necessitem la pregària, necessitem estar junts”. I ha insistit en el fet que “avui no acomiadem a ningú, sinó que preguem per ells”. El prelat també ha tingut un record per les situacions de pobresa i dificultat provades per la pandèmia. En aquest sentit, ha destacat la tasca de les entitats d'acció social i caritativa, com Càritas i Arrels, que “no han tancat”.

En relació, a l'Evangeli d'aquest diumenge, el Bisbe Salvador ha remarcat la frase de l'Evangeli: “retorneu a Déu, el que és de Déu i al Cèsar, el que del Cèsar”. “El que és de Déu és la felicitat dels seus fills, potser hem de retornar als fonaments de la nostra vida i tornar a la fe, l'esperança i la caritat”, ha dit.

La cerimònia ha tingut lloc seguint les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. L'aforament de la Catedral s’ha reduït a la meitat i els assistents ha complert la distància de seguretat.