Vés al contingut
Catalunya Religió

(Justícia i Pau) Quatre persones voluntàries de Justícia i Pau, en Xavier Badia, en Juli de Nadal, la Roser Garcia i la Irene Monferrer, han elaborat i coordinat un recull d'escrits que apropen a la realitat de les persones preses a Catalunya i als complicats moments que viuen en sortir del centre penitenciari i incorporar-se novament a la societat.

"El moment de la sortida de la presó és un moment crucial que ve marcat per l'estigma que sent, per la desconfiança en si mateix i per una gran inseguretat personal, però també per la manca d'hàbits i per una falta absoluta d'autonomia personal i sense capacitat de decidir" diuen els autors.

Aquesta realitat dura revela les dificultats vitals de les persones recluses, així com les mancances del sistema penitenciari i de la mateixa societat per afrontar la seva reinserció social.

Els autors, a partir de la seva experiència de voluntariat, recentment reconeguda, apropen i consciencien al lector de la complexitat d'aquest procés de reinserció. Ho fan mitjançant relats i entrevistes que presenten la situació de les persones recluses que ells i altres persones voluntàries de l'entitat han acompanyat de forma personalitzada durant el procés de sortida de la presó, en el marc del programa Suport.

El llibre ha estat publicat per l'editorial Icària en col·laboració amb Justícia i Pau i pròximament es convocaran diferents actes de presentació pública.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.