Vés al contingut
Catalunya Religió
ecoparroquies-2
Fotografia: Justícia i Pau.
Galeria d'imatges

Justícia i Pau Una quarantena de persones ha participat aquest dissabte de la segona trobada de la Xarxa d'Ecoparròquies de Justícia i Pau. La trobada ha tingut lloc a la parròquia de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat i ha comptat amb la ponència del jesuïta Joan Carrera que ha demanat models de creixement basats en el bé comú.

Carrera, llicenciat en medicina i doctor en teologia, en la seva  ponència 'Créixer d’una altra manera', ha plantejat la necessitat de "deixar enrere el paradigma del creixement il·limitat del capitalisme imperant". Un paradigma que centra el creixement en "la producció i el consum". Per a ell, cal cercar altres models de creixement personal i comunitaris basats en "els aspectes relacionals i el bé comú".

Per iniciar l’intercanvi d’experiències, el grup d’ecoparròquia del Prat ha fet una presentació d’algunes de les accions que han portat a terme durant els darrers tres anys, destacant la tasca de reflexió i de difusió que fan entorn de l’encíclica Laudato si i l’exhortació Laudate Deum del papa Francesc.

En aquest sentit, han presentat un conjunt de pòsters, amb imatges significatives del Prat que il·lustren frases de l’encíclica Laudato si per apropar el text a aquelles persones  que no la coneixen. També han presentat els recessos quaresmals que han preparat utilitzant algunes de les exposicions de Mans Unides sobre el malbaratament alimentari, l’ús de l’aigua i la utilització dels recursos naturals. El rector de la parròquia ha presentat també la instal·lació de plaques fotovoltaiques que s’està realitzant a les parròquies del Prat, en el marc d’un projecte global en col·laboració amb l’ajuntament per crear una comunitat energètica que doni servei a la població.

La resta dels participants han fet també les seves aportacions explicant els projectes que s’estan portant a terme a les seves respectives parròquies. Finalment, el matí s'ha tancat amb una dansa contemplativa de benedicció de la Terra.

Una trobada enriquidora i esperançadora

Després d’un dinar de germanor, a la tarda, en petits grups, s'ha fet un itinerari de contemplació reflexió i pregària pels espais naturals protegits del delta del Llobregat. La trobada s'ha iniciat amb una breu pregària preparada pel gru de la parròquia, a partir de la paràbola del sembrador i d'algunes frases de l’encíclica Laudato sí.

Des de Justícia asseguren que la trobada ha estat "enriquidora" i que "esperona a seguir endavant sembrant la llavor de la Bona Nova que ens mostra una altra manera de viure més sòbria". Una manera que, alhora, ha de ser "més rica i més plena" i que és possible "seguint les petjades de Jesús ressuscitat", diuen des de l'entitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.