Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians/CR) El rector major dels Salesians, pare Ángel Fernández Artime, ha anunciat el nomenament del pare Joan Lluís Playà com el seu nou delegat mundial per a la Família Salesiana.

Després de diverses responsabilitats a Catalunya el 2015 Playà va ser nomenat pel rector major assistent espiritual de les Voluntàries de Don Bosco (VDB) i dels Voluntaris amb Don Bosco (CDB) i es va traslladar a Roma. Ara hi suma aquest nou encàrrec.

Actualment són 32 els que formen part de la Família Salesiana, quatre dels quals fundats personalment per Don Bosco, però tots ells animats pel seu carisma i el seu esperit. Hi ha grups de vida consagrada religiosa, masculins i femenins; grups de vida consagrada secular; alguns reconeguts como a nous moviments; i un d’altres com associacions publiques de fidels. La missió de tots ells té el denominador comú de la joventut i les classes populars, però cadascú amb les especificitats del seu propi carisma fundacional: l’educació, la salut, la família, la comunicació social, els pobles no evangelitzats, les poblacions indígenes, el suport al creixement espiritual... Els grups pertanyents a la Família Salesiana apleguen, en conjunt, unes 400.000 persones.

El pare Playà va néixer a Terrassa el 1947. Va formar part del primer grup d’alumnes de l’Obra salesiana de la ciutat, fundada per Don Rómulo Piñol. Va fer la professió religiosa el 1966 i va ser ordenat sacerdot en 1977. Va cursà el Magisteri i la Teologia obtenint la llicenciatura en Teologia Moral a la Facultat de Catalunya, una formació que completà amb estudis de pedagogia, pastoral i teologia espiritual.

La seva vida i missió s’ha desenvolupat a Sant Vicenç dels Horts i a Girona (1969-1972) com a formador dels aspirants i professor; a Mataró (1975-1981) com a cap d’estudis de secundària, coordinador de pastoral, formador dels aspirants, i animador i prevere de la Comunitat Cristiana del barri de La Llàntia; a Terrassa (1981) com a col·laborador del Mestre de novicis.

Els anys 1982-1988 va ser membre de Consell Inspectorial dels Salesians de Catalunya-Andorra-Huesca y Menorca, essent el delegat de Pastoral Juvenil. Des de 1988 a 1994 va exercir com a director del Col·legi Sant Ermengol d’Andorra. I del 1994 al 2000, va ser Titular de les Escoles Professionals Salesianes de Barcelona-Sarrià.

L’any 2000 va ser nomenat Vicari Inspectorial, compaginant aquesta funció amb la de Responsable d’Escoles (2000-2003) i delegat de Formació (2003-2006).

A partir del 2006 i fins al 2014 va ser director de la comunitat i titular de l’Obra de Salesians Rocafort i col·laborador dels Serveis Inspectorial (2007-2010) como a delegat de Comunicació, i amb l’Institut Secular Voluntàries de Don Bosco (2010-2014) com a Assistent Regional.

L’any 2014, a partir de la reunificació de les Inspectoríes del territori espanyol va formar part del nou Consell Inspectorial com a Delegat de la Família Salesiana.

El Rector Major ha agraït, a l’ensems, el servei del pare Eusebio Muñoz, que ha exercit la funció de Delegat Mundial de la Família Salesiana des 2014 a l'any 2020 i que assumeix actualment l’encàrrec de dirigir la Procura Missionera Salesiana, la seu de la qual és a Madrid.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.