Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Jesuïtes) Els cristians són a la tercera setmana d'Advent. Un temps que assenyala el període previ al Nadal i que serveix per cultivar allò que sovint queda ofegat enmig de les ansietats del dia a dia. Per ajudar-hi, els Jesuïtes de Catalunya ofereixen activitats, propostes i recursos per viure amb més profunditat aquests dies. Entre d'altres opcions, un recés virtual que enguany s'inspira en les Antífones.

Stop d'Advent a l'Església dels Jesuïtes de Casp: "Els àngels de l'Advent"

Com és habitual, el jesuïta Francesc Roma conduirà a l'Església dels Jesuïtes de Casp, l'Stop d'Advent en dues sessions, aquest dimarts i dimecres al vespre. La proposta és ben senzilla i ben rica alhora: aturar-se, escoltar i pregar. El lema d'aquest any són "els àngels de l'Advent".

Recés amb les antífones "Oh" d'Advent

El portal web de pregària de la Companyia de Jesús www.espaisagrat.org -que és seguit arreu del món, en més de 20 llengües- proposa en el seu recés d'Advent d'aquest any una reflexió que té com a fil les anomenades Antífones «Oh», amb les quals la litúrgia ens va preparant per al naixement de Jesús. Són set maneres d'expressar qui és Jesús. Cada antífona es canta abans del Magníficat a la pregària de vespres durant els dies d'Advent. El seu origen el trobem en les profecies d'Isaïes, anunciant la vinguda del Messies.

Aquest recés és una proposta guiada que cadascú pot adaptar segons les seves possibilitats. Ajuda a preparar la pregària, creant les condicions adients d'espai i d'atenció, i proposa uns punts de reflexió. Es pot realitzar en dues modalitats: on-line, a través del web Espai Sagrat, per a aquells que prefereixin seguir els textos davant l'ordinador o tauleta, o bé el trobareu també en format pdf a PregariaCat des d'on el podreu descarregar i imprimir si preferiu disposar dels textos en paper.

Déu amb nosaltres

En format llibre, Déu amb nosaltres, publicat per l'editorial Claret, recull una selecció dels comentaris de l'evangeli publicats a "Espai Sagrat". Per a cada dia d'Advent i Nadal trobareu un fragment de l'Escriptura acompanyat d'uns punts que ajuden a la meditació o a la contemplació del text. Els continguts permeten que es puguin utilitzar també per a la pregària en família o en grup.

Exercicis Espirituals a Manresa

I si les quatre setmanes d'Advent ens conviden al silenci, l'escolta i l'espera; ja durant el Nadal, l'aturada dels estudis o de l'activitat laboral, pot ser també una bona oportunitat per fer d'aquesta aturada un moment de rellegir la pròpia vida, a través dels Exercicis Espirituals. A la Cova Sant Ignasi de Manresa, durant aquestes dates, del 26 al 31 de desembre, hi ha la possibilitat de fer els Exercicis Espirituals. Un dels grups estarà especialment adreçat a joves i serà acompanyat pel jesuïta Enric Puiggròs.

Durant aquests dies, a les comunitats i esglésies tindran lloc les celebracions habituals, així com activitats pastorals i solidàries. Les anireu trobant a l'espai d'agenda de la Companyia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.