Vés al contingut
Catalunya Religió
Papa-audiencia_231124
Llorenç Puig, de l'IQS, amb el Papa.
Galeria d'imatges

IQS El jesuïta Llorenç Puig de l'Institut Químic de Sarrià (IQS), juntament amb una delegació de quatre persones més de la Universitat Ramon Llull, ha assistit a la primera trobada de Cura Pastoral de les Universitats Catòliques, organitzada pel Dicasteri de Cultura i Educació del Vaticà. Després de la trobada, els participants han tingut una audiència privada amb el papa Francesc.

La trobada del primer dia s'ha realitzat físicament a la Cúria General de la Companyia de Jesús, i el primer dia ha consistit en una conferència del cardenal José Tolentino de Mendonça. La seva intervenció l'han seguit diversos contrapunts i reflexions suggerents d'altres ponents i una taula rodona sobre diverses experiències pastorals a universitats dels cinc continents.

El primer dia ha acabat amb trobades per idiomes, on s'han intercanviat dubtes i reflexions sobre l'acció pastoral de manera més detallada.

200 responsables de pastoral d'universitats del món

Durant el segon dia els participants han estat en una audiència privada amb el Papa. En el seu discurs, el pontífex ha convidat a cuidar tres actituds a la pastoral universitària. S'ha referit a apreciar les diferències que hi ha entre estudiants i la resta de persones de la comunitat universitària; acompanyar amb cura i afrontant les realitats de les persones; i actuar amb valentia perquè "on hi ha riscos no hi ha fruits".

El d'aquest 23 de novembre era el primer acte d'aquest tipus organitzat per aquest Dicasteri, presidit pel cardenal Tolentino, que ha agrupat uns 200 responsables de pastoral d'universitats de tot el món.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.