Vés al contingut
Catalunya Religió
gabriel-villa-real-maristes
Fotografia: Maristes.
Galeria d'imatges

Maristes "El vostre dia a dia vol dir viure en contacte directe amb la fragilitat i, per això, s'ha de tenir coratge". Són les paraules que el provincial de l'Hermitage, Gabriel Villa-Real, ha dirigit als educadors de les obres socials maristes que han celebrat una trobada conjunta sota el lema 'Qui cuia el cuidador?'. La trobada ha incidit en la cura de les persones i dels equips en un moment especialment complicat. S'ha celebrat aquest 17 de març al col·legi Maristes Anna Ravell de Barcelona.

En el seu discurs dirigit als educadors i educadores maristes, Villa-Real ha recordat el camí i la bona feina que s'ha fet els últims 20 anys així com l'aposta ferma i decidida que s'ha fet com a institució per les obres socials. També ha agraït a cadascun dels educadors la feina quotidiana: "Gràcies pel vostre coratge". En aquest sentit, el provincial ha subratllat que cal tenir cura dels que tenen cura dels altres. També ha destacat la importància de tenir cura d'un mateix per "saber posar paraules i sentir el que sentim". Ha demanat sentir-se connectats amb els altres i "saber desconnectar per tornar a connectar".

“Si els educadors no omplen la cantimplora no podran oferir aigua als altres”

Juntament amb Villa-Real; Helena Bové, directora de les obres socials maristes de Barcelona, el germà Lluís Serra i la tècnica de l'Ajuntament de Barcelona Brigida Ceballos han inaugurat la trobada. Serra ha fet un recorregut històric per les obres socials maristes i s'ha remuntat al 1990, moment de la creació de l'Associació Compartir. En referència a la tasca dels educadors de les obres socials, ha recordat que "donar i rebre són la sístole i la diàstole de l'acció social". Des d'aquesta perspectiva, els professionals i voluntaris s'adonen que també han de rebre atenció per "explorar el seu interior, enfortir-se en la seva acció, treballar millor en equip, evitar afeccions malaltisses, millorar la seva formació personal o contribuir des de la humilitat". "Si no omplen la cantimplora no podran oferir aigua als altres", ha dit.

Brígida Ceballos, per la seva part, ha destacat des de l'Ajuntament la feina que fan les entitats. Una feina, per a Ceballos, d'alta complexitat tècnica. Ha remarcat que un dels reptes de l'Ajuntament de Barcelona és "continuar oferint línies de treball i donant suport als projectes".

Tallers destinats a la cura de les persones

La jornada ha continuat amb una xerrada-dinàmica a càrrec d'Oriol Julià sota el títol 'Ens acompanyem sentint per acompanyar amb sentit. Espais de cura d'equips'. Després s'han organitzat tallers destinats a la cura de les persones i equips: el parlar que cura; el riure que cura; les emocions que curen; la casa comuna que cura; i la música que cura. Després d'un dinar compartit, la directora gerent de la Fundació, Loreto Rubio, ha compartit un moment amb els educadors per parlar de les línies estratègiques de la institució. El dia ha acabat amb un espai lúdic per als educadors i educadores amb l'objectiu de fer xarxa i de conèixer més les persones de les obres socials.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.