Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 4/07/2022

(Maristes) El marista català Gabriel Villa-Real ha pres possessió aquest dilluns com a nou provincial de l’Hermitage. Villa-Real ha començat aquest nou servei en el marc del 7è capítol provincial que els germans maristes celebren aquesta setmana i fins divendres a Notre Dame de l’Hermitage. Pren el relleu així a Pere Ferré.

Gabriel Villa-Real (Barcelona, 1967) ha centrat la seva dedicació els últims anys al servei de la província de L’Hermitage. Del 2005 al 2010 va ser director del Servei d’Obres Educatives de Catalunya entre el 2005 i el 2010, i ha estat fins ara vicari provincial, delegat de protecció a la infància de la Província L’Hermitage i coordinador de l’Equip Europeu de Protecció.

“Adaptar-se, ser creatius i, fins i tot, disruptius”

Als participants del capítol provincial els ha convidat a “mirar més enllà” i a viure el Capítol amb un cor esperançat, amb obertura de cor i amb voluntat per poder llegir el moment present amb vistes al futur: “Una nova oportunitat de ser fidels a les nostres arrels i a la nostra identitat, a navegar mar enllà fent les adaptacions necessàries en una realitat canviant, i a ser creatius, fins i tot, disruptius”.

El germà Gabriel ha tingut unes sentides paraules d’agraïment cap a tots els germans de la Província, cap al germà superior general, Ernesto Sánchez, i, en especial, cap al germà provincial sortint: “Gràcies, Pere, pel teu exemple de lideratge. Tant en les situacions més complexes com en aquelles més senzilles i ordinàries sempre has mostrat una sensibilitat i una delicadesa especial per les persones. Gràcies per tot el que he pogut aprendre al teu costat”.

El germà Pere Ferré, per la seva part, ha fet un agraïment a totes les persones que ha tingut al voltant aquests anys i ha expressat que s’emporta amb ell l’aproximació a la vida dels germans i laics amb els qui ha pogut compartir vida.

Per la seva part, el germà Ernesto Sánchez, superior general dels maristes, ha recordat en l’obertura del Capítol, “el servei a la província s’ha de fer amb mirada profètica" i ha convidat els germans a ser far d’esperança en un món turbulent.

Sánchez va nomenar Villa-Real com a nou provincial el mes de desembre. Ara, fruit del Capítol provincial, en sortirà el nou Consell provincial que col·laborarà amb el germà Gabriel durant els tres pròxims anys.

Des de l’estiu del 2003, Catalunya forma part, amb França, Suïssa, Grècia, Hongria i Algèria, de la Província Marista L’Hermitage. La província pren el nom de la casa que Marcel·lí Champagnat va construir amb les seves pròpies mans.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.